İzmir Zamanı ortak akıl çağrısı Haluk Bilginer tarafından seslendirilen İngilizce tanıtım filmiyle şimdi dünyaya açılıyor. Film, İzmir’in tanıtım kanalı VisitIzmir YouTube kanalında yayında girdi. İzmir’in 8 bin 500 yıllık mirasını günümüzle bütünleştiren film, tarih boyunca sayısız felaketi atlatmayı başarmış İzmir’in kalıcılığına vurgu yapıyor. İzmir Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle, İzmirli tiyatro ve sinema sanatçısı Haluk Bilginer tarafından seslendirilen filmin Türkçe versiyonu iki hafta önce yayınlanmıştı.

İki haftada 111 proje önerisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Vakfı Başkanı Tunç Soyer’in 26 Kasım’da İstanbul’da daha dirençli bir kent için yaptığı ortak akıl çağrısına ise iki haftada Türkiye’nin farklı yerlerinden 111 proje önerisi ve 150’den çok gönüllü katılım başvurusu geldi.

İzmir Zamanı ortak akıl çağrısı, doğa olaylarının yıkıcı felaketlere dönüşmediği bir hayat için İzmir’de bir düşünce ve üretim meydanı oluşturmayı hedefliyor. Yaşam hakkını odağına koyan İzmir Zamanı, daha iyi bir yaşam için yalnızca binaları, park ve caddeleri değil; ticareti, tarımı, turizmi, kültür ve sanatı, yaşamın tüm alanlarını tasarlamaya yönelik, çığır açan fikirleri İzmir’e davet ediyor. Yaşama dair yeni bir sözü, fikri ve projesi olan herkes İzmir Zamanı’na katılabilir.

İzmir Zamanı’na nasıl katılabilirim?
İzmir Vakfı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığıyla gerçekleştirilen İzmir Zamanı ortak akıl çağrısına katılmak için İzmir Vakfı’nın web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Çağrıya, İzmir gönüllüsü olarak, bir proje fikri sunarak veya İzmir Şehir Fonu’na destek olarak katılım mümkün.

Bağımsız bir kurul değerlendirecek

İzmir Zamanı fikirleri, İzmir’in kurumsal paydaşlarından oluşan bağımsız ve gönüllü bir kurul tarafından İzmir Vakfı internet sitesindeki kriterler doğrultusunda değerlendirilecek. Vakıf, uygulamaya değer görülen fikirleri İzmir’deki en uygun taşıyıcı kurumlarla buluşturacak ve uygulama sürecini destekleyecek. Fikrin uygulanması için gereken kaynaklar projenin taşıyıcılığını kabul eden kurum veya kurumlar tarafından fikir sahibiyle birlikte geliştirilecek.

Filmin İngilizce versiyonunu izlemek için lütfen tıklayınız.

Editör: Haber Merkezi