ÖZLEM KARA/ İZ GAZETE - Bayraklı Belediyesi Osmangazi Hizmet Binası’nda bir araya gelen üç kurum basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamanın ardından Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Ahbap Derneği Kurucusu ünlü Sanatçı Haluk Levent, Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ticari İşlerden Sorumlu Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan ‘Aynı Çatı Altındayız’ işbirliği protokolüne imza attı.

İZMİRLİLER YARALARIN SARILMASINA ÖNCÜ OLDU

İzmir’in ciddi bir dayanışma örneği sağladığını dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “AHBAP ve Hürriyet Emlak ile 20 ailemizin bir yıllık kiralarını karşılayacağımız bir işbirliği protokolüne bugün imza atacağız. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki deprem afet ve sonrasında İzmir ciddi bir dayanışma örneği gösterdi. Hem gönüllü kuruluşlarımız hem belediyelerimiz hem de İzmirliler bu yaraların sarılmasında öncü oldular. Şu an çadırlarda kalan yurttaşlarımızın sayısı minimize olmuş durumda. Ağır hasarlı ve hasarlı evleri dolayısıyla çadırlarda kalan 100’e yakın yurttaşımız bulunmakta. Bunları da geçici konutlara oradan da kalıcı konutlara geçmekle ilgili Bayraklı Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Sadece Bayraklı Belediyesi bugünkü projemiz hariç 259 ailemize barınma imkanı sağladı. Bugün bu sayı 279’a çıkacak. Katkı sunan bütün dostlarımıza, başta Ahbap ve Hürriyet Emlak temsilcilerine, tüm Bayraklılar adına şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın sonunda yapılan yardımlarla ilgili bir not ekleyen Başkan Sandal, “Dün 88 yurttaşımız Arçelik vasıtasıyla beyaz eşyalarını ilettik. Buradan Bayraklı adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Arkadaşlarımız Beko ile görüşme halinde. Sanıyorum ki 90 aileye de Beko aracılığıyla beyaz eşyalarını ulaştıracağız. Bayraklı Belediyesi olarak tüm yurttaşlarımızın yanında olacağız. Yalnızca bugün değil kalıcı yurtlara geçene kadar yanlarında olacağız. Bizlere destek olan birçok gönüldaşımız var. Bu konuda bütün vatandaşlarımızın müşteri olmasını söylemek istiyorum” dedi.

DAHA BİR ANLAM KAZANDI

Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ticari İşlerden Sorumlu Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, bu ülkede yine aynı çatı altında hep beraber iyileşmek üzere diye toplandıklarını belirten Tandoğan, “Haluk Levent bu memleketin nadir değerli insanlardan bir tanesi. Derneği de keza çok güvenilir bir dernek tabii ki bu projede onları seçecektik. Aklımıza böyle bir fikir gelir gelmez ilk iş onların kapısını çalmak istedik. Kendileri de sağ olsun başkanımızla bir araya geldiler. Ben de böyle bir yardıma katı sunma fırsatı elde ettim. Her şirkettin kendine seçtiği cümlecikler vardır. Yol gösteren, aydınlatan… Bizim için 16 yıldır bu cümlecikler aynı çatının altındayız olmuştur. İşimizi yaparken ciddiye aldığımız, hem de yol gösterici olduğumuz söz bu deprem felaketinden sonra çok daha farklı bir mana kazandırıyor. Bu manayla birlikte başka görevlerimiz olduğunu da yeniden hatırladık o yüzden bu fikirle çıka geldik. Ağır kış şartları derinleşmeden ne kadar çok ev verebilirsek, yardımcı olabilirsek o kadar kıymetli diye düşündük. Bu ülkede yine aynı çatı altında hep beraber iyileşmek üzere diye burada toplandık” dedi.

“İZMİR’İN YARALARINI SARMAYA ÇALIŞIYORUZ”

AHBAP Kurucusu Haluk Levent ise AHBAP ekibi olarak depremzedelerin yanlarında olduklarını ve onlar için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti ve “Bizler de deprem başladığı günün ilk dakikalarından İzmir AHBAP ekibi AFAD’la birlikte harekete geçti. Bizler birkaç saat sonra afet platformu oluşturduk. Belediye ve AFAD la entegre olduk. Depremin üzerinden 21 gün geçti. Biz ahbaplar olarak buradayız, ayrılmadık. Ekiplerimiz depolarda sayım girişi işlemini yapıyor. Elimizden geldiğince İzmir’in yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Bu sırada Bayraklı Belediye Başkanımızla da görüşme imkanımız oldu. Hürriyet Emlak’ın bu kutsal teklifini kendisine getirdim. Çok duygulandı. Ailelerin bir yıllık kirasının karşılanmasını sağlamak, birçok firmanın, kişinin heveslenmesine yardımcı olacaktır. Belki de bir öncülük yaptılar. Birçok firmadan da bu tarz girişimler bekliyoruz. Başkanımızla da görüşerek ailelerin 1 yıllık kirasını karşılayabilirler. Bu sebeple buradayız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi