Daha önce hiç denizle tanışmamış, uçakla ya da vapurla hiç yolculuk etmemiş olan Tunceli’nin TEOG birincisi öğrencileri, pek çok hayallerini İzmir yolculuğuyla gerçekleştirdi. Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’un gerçekleştirdiği bir organizasyonla kente gelen başarılı gençler, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka ve Narlıdere belediyelerinin destekleriyle unutamayacakları bir gün yaşadı.

BAŞARININ SIRRI KEÇİ SÜTÜNDE

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden başarılı öğrenciler, Tunceli’deki çalışma düzenleri ve günlük yaşamlarına ilişkin ilginç ve renkli ayrıntıları paylaştı. TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğrenime Geçiş) sınavında 6 dersten 120 sorunun tamamını doğru yaparak Türkiye birincisi olan Mahir Gündoğdu, okulu olmadığı zamanlarda ailesine yardım ederek hayvancılıkla uğraştığını anlattı; “Yaşam şartlarımız zor ama ben bunu keçi sütü içerek, çok çalışarak başardım. Şimdi ise tek hedefim İzmir’de okuyup doktor olmak” diye konuştu.

Tunceli’den çıkan bir diğer TEOG birincisi Çağla Avin ise başarılı olmak için hergün düzenli olarak 2 saat çalışmanın yeterli olduğunu belirtti.

ADİL ENGEL TANIMADI

Başkan Kocaoğlu’nun konukları arasında, doğum sonrasında uzun süren sarılığın ardından beyninde oluşan hasar nedeniyle hareket ve konuşma zorluğu yaşayan Adil Can Kural da vardı. TEOG sınavında Tunceli 33’üncüsü olma başarısını gösteren ve bilgisayar mühendisi olmayı çok isteyen Adil, inanarak ve çalışarak tüm engellerin yıkılabileceğini de göstermiş oldu.

Başkan Kocaoğlu, küçükken geçirdiği havalenin ardından kas hastalığına yakalanan ve tedavi amacıyla İzmir’de bulunan Yunus Öğmen’le de yakından ilgilendi.

Tunceli’den gelen başarılı öğrenciler, daha sonra Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı ziyaret etti.  Ardından soluğu Doğal Yaşam Parkı’nda alan gençler, özellikle elleriyle besledikleri lemurları çok sevdi.

Editör: Haber Merkezi