İzmir Kent Konseyi, İzmir Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı hazırlıklarına çalışmalarını Bornova’da düzenledikleri STK çalıştayı ile sürdürdü. Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, kendilerine kapılarını açan Bornova Belediyesi’ne Başkan Mustafa İduğ’a teşekkür ettiği konuşmasında şiddete özgü bir ulusal hatta ihtiyaç olduğunu belirterek, “Çalıştayın varlık nedeni son yıllarda giderek artan ve engel olunamayan, kadın, çocuk ve LGBT’lerin maruz kaldığı, örgütlü olsak da önüne geçemediğimiz şiddettir" dedi. Işık, çalıştayın çıktılarını hem kamuoyuyla paylaşılacağını, hem de İzmir Kadına Yönelik Şiddet ve Aile içi şiddet koordinasyon kurulunca düzenlenecek olan il eylem planı çalıştayına sunacaklarını belirtti.

Yanınızdayız

İzmir’deki tüm sivil toplum kuruluşlarına kapılarının açık olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bornova kadının sosyal ve ekonomik yaşamda daha fazla bulunabilmesi için kreşler açan, meslek kursları düzenleyen, girişimciliği destekleyen kadın dostu bir kent. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele yolundaki bu önemli çalıştayın Bornovamız’da yapılması bizler için büyük mutluluk.Ortak bir paydamız var. Belediyeler de sivil toplum kuruluşları da hizmet eden kurumlar. Bu doğrultuda kendilerine ev sahipliği yapmanın ötesinde birlikte projeler üretmeye ve çalışmaya da her zaman hazırız. Kadının toplumdaki yerinin gelişip güçlenmesi yolunda yapılacak her çalışmanın yanındayız” diye konuştu. 

Moderatörlüğünü Hatice Demir’in yaptığı panelle başlayan program, kamu, sivil toplum ve meslek örgütlerinden temsilcilerin yaptığı konuşmalardan sonra İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi ve çok sayıda kadın STK temilcisinin geniş katılımlı ile yapılan çalıştayla devam etti. Tüm gün süren programda Yazar Demet Cengiz’in “Adımı Deniz Koydular” adlı kitabının tanıtımı ve imza etkinliği de yapıldı.

Editör: Haber Merkezi