Karabağlar Belediyesi Sergi Salonu'nda düzenlenen geleneksel el sanatları karma sergisine Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve sanatseverler katıldı. İzmir'in 30 ilçesinin tezhip, minyatür ve ebru teknikleriyle 17 sanatçının tablolarda sanatla birleştirildiği sergiye ilgi yoğun oldu.

BİZ ANCAK KÜLTÜRE, SANATA TESLİM OLURUZ

Serginin açılış konuşmasını yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kültür ve sanatın toplum için önemli bir yer oluşturduğunu belirtti. Son yıllarda kültür ve sanata karşı baskıların arttığını sözlerine ekleyen Başkan Selvitopu, "Biz bu baskıları kültür sanat merkezlerini çoğaltarak aşacağız. Asla gericiliğe, yobazlığa, safsataya teslim olmayacağız. Bizim teslim olacağımız yer kültürdür, sanattır, türküdür, müziktir, şiirdir. Karabağlar Belediyesi de bu yönde çalışmalarını sürdürmekte, projeleri hayata geçirmeye çalışmakta. Amacımız Karabağlar'daki 500 bin insanı kültürle, sanatla buluşturmak, 58 mahallenin her birinde bunu yapabilmek" dedi.

BAŞKAN SELVİTOPU’NA TEŞEKKÜR ETTİ

İzmir Kültür Antika Sanat Eğitimi Derneği Başkanı Arya Kamalı da sanatçıların sergide beğeniye sunduğu eserlerin her birinin İzmir'in bir ilçesini tanıttığını belirterek, bu eserlerin sanatseverlerle buluşturulmasında destek olan Karabağlar Belediyesi'ne ve Başkan Selvitopu'na teşekkür etti.  Konuşmaların ardından Başkan Muhittin Selvitopu sanatçılara, Ege Orman Vakfı tarafından adlarına dikilmiş ağaç fidanı sertifikalarını verdi.

SANATÇILARDAN BİLGİ ALDI

Sanatseverlerle sergiyi gezen Başkan Selvitopu, ilçeleri yansıtan eserler hakkında sanatçılardan bilgi alarak, Ebru Sanatçısı Fatma Sarıbaş ile Ebru çalışması yaptı. Sanatçı Sarıbaş, Selvitopu'na Ebru sanatıyla yaptığı bir eseri hediye etti. 16 Ekim tarihine kadar açık olacak sergi, Karabağlar Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda bulunan sergi salonunda ziyaretçilerini bekliyor.

SERGİDE KİMLER YER ALDI?

Sergide yer alan Sanatçılar: Arya Kamalı, Ayşe Burcu Özkan, Ayşe Nur Fidan, Ayşegül Devecier, Aygün Selvitopu, Elif Özcan, Fatma Sarıbaş, Fisun Türkeli, Gülden Gener, Gülşah İkbal Cesur, Gülnur Çavuş, Nesrin Kardaş,  Şeyda Dereli, Yasemin Ademoğlu, Yasemin Bulut, Zeynep Derece, Zuhal Gürel.

Editör: Haber Merkezi