KONAK

Covid-19 olarak adlandırılan yeni tip Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı dünya genelinde 4.284 olarak açıklanırken, Türkiye’de de Sağlık Bakanlığı tarafından ilk vakanın tespit edildiği kamuoyuna duyuruldu. Hastalığın ülkemizde de görülmesiyle birlikte hastalığa karşı yerel ölçekte önlemler de daha yoğun olarak alınmaya başlandı. Konak Belediyesi, dünyayı alarma geçiren Koronavirüs salgınına yönelik bilinçlendirme kampanyası düzenledi. Hastalığa yol açan koronavirüse karşı alınabilecek önlemler kapsamında Konaklılara, üzerinde “El Sıkışma, Öpüşme” yazılı rozetler dağıtıldı. İlk olarak Konak Belediye Meclisi mart ayı oturumunda meclis üyelerine dağıtılan rozetler, Alsancak’ta düzenlenen etkinlikle Konaklılara, esnafa, iş veya gezi için Konak’ta bulunan vatandaşlara dağıtıldı. Konak Belediyesi’nin eğitimli personeli, bilinçlendirme amaçlı rozet dağıtımı sırasında, Dünya Sağlık Örgütü’nün virüsten korunmak için önerdiği “elleri sık sık yıkamak ve el temizleme jeli kullanmak, öksürürken veya hapşırırken ağız ve burunu mendille kapatmak, ellerin yüz bölgesiyle temasından kaçınmak, öksüren ve hapşıran kişilerden uzak durmak” gibi basit önlemler hakkında da bilgi verdi.



5 bin 500 lise öğrencisi bilgilendirildi

Konak Belediyesi, dünyayı alarma geçiren Koronavirüs salgınına yönelik bilinçlendirme kampanyası doğrultusunda ilçe sınırları içinde bulunan Liselerde bilgilendirme çalışması yaptı. Öncelikle Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü doktoru tarafından Koronovirüs nedir, nasıl bulaşır ve korunma yolları nelerdir başlıkları altında bilgilendirme konuşmasının ardından öğrencilere ve öğretmenlere “el sıkışma, öpüşme” yazılı rozetler dağıtıldı. Kurum doktoruna hastalık hakkında merak ettikleri soruları da sorma imkanı bulan öğrenciler, özellikle solunum yoluyla bulaşan hastalıktan korunma yolları konusunda bilgilendirildi.



Konak Belediyesi personeli de bilgilendirildi

Öte yandan Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi işbirliği ile Belediye çalışanlarına koronavirüs ile ilgili seminer düzenlendi. Ortak kullanım alanları belediye tarafından dezenfekte edilirken, kurum içinde ve okullara afiş dağıtıldı. Koronavirüs hakkında ayrıntılı bilgiye, Konak Belediyesinin resmi internet adresinden ve mobil uygulamadan ulaşılabilir.


BALÇOVA


Balçova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Koronavirüs salgınına karşı ilçede bir dizi önlem aldı. Vatandaşların ortak kullanım alanları ile vatandaşların yoğun kullandıkları bölgeler ilaçlanarak dezenfekte ediliyor.

Dünyanın birçok ülkesinde görülen, önceki günde Türkiye’de tespit edildiği Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan Koronavirüs (KOVİD 19) tehlikesi nedeniyle Balçova Belediyesi önlemlerini artırdı. Belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların ortak kullanım alanları ile vatandaşların yoğun kullandıkları alanlarda virüs ve bakterilere karşı dezenfeksiyon çalışması yapıldı. Öncelikli olarak parklar, camiler, duraklar, okul civarları, belediyeye ait tesislerde yapılan çalışmalar, halkın yoğun olarak bulunduğu diğer bölgelerde de devam edecek.

Virüsün Türkiye’de görülmesi ile vatandaşlar arasında tedirginliğin gözlendiğini ifade eden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Bizim rutin olarak ilaçlama çalışmalarımız yapılıyordu. Ancak son gelişmeler önlemlerimizi arttırmamızı gerektirdi. Bunun yanında ilçemizdeki hastane, üniversite ve alışveriş merkezleri nedeniyle günlük nüfus yoğunluğumuz çok fazla. Halk sağlığını tehlikeye atmamak adına bu önlemlerimizi devam ettireceğiz” diye konuştu.



GÜZELBAHÇE 


Güzelbahçe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Koronavirüs salgınına karşı ilçede bir dizi önlem aldı. Vatandaşların ortak kullanım alanları ile vatandaşların yoğun kullandıkları bölgeler ilaçlanarak dezenfekte ediliyor.

Dünyanın birçok ülkesinde görülen, önceki günde Türkiye’de tespit edildiği Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan Koronavirüs (KOVİD 19) tehlikesi nedeniyle Balçova Belediyesi önlemlerini artırdı. Belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların ortak kullanım alanları ile vatandaşların yoğun kullandıkları alanlarda virüs ve bakterilere karşı dezenfeksiyon çalışması yapıldı. Öncelikli olarak parklar, camiler, duraklar, okul civarları, belediyeye ait tesislerde yapılan çalışmalar,
halkın yoğun olarak bulunduğu diğer bölgelerde de devam edecek.

Virüsün Türkiye’de görülmesi ile vatandaşlar arasında tedirginliğin gözlendiğini ifade eden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Bizim rutin olarak ilaçlama çalışmalarımız yapılıyordu. Ancak son gelişmeler önlemlerimizi arttırmamızı gerektirdi. Bunun yanında ilçemizdeki hastane, üniversite ve alışveriş merkezleri nedeniyle günlük nüfus yoğunluğumuz çok fazla. Halk sağlığını tehlikeye atmamak adına bu önlemlerimizi devam ettireceğiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi