Ocak ayında görevine başlayan NATO Kara Komutanlığı Komutan Yardımcısı Korgenarel Paolo Ruggiero ve Binbaşı Francesco Arzante, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu. Korgeneral Ruggiero, “Burada kendimizi çok konforlu ve güvenli hissediyoruz” dedi. 

KONFOR VE GÜVEN

Doğduğu kent olan Napoli’nin de denizi ve havası ile İzmir’e çok benzediğini söyleyen Ruggiero, “Bu güzel şehir için, bütün hizmetleriniz için size teşekkür ediyorum.12 yıldır İzmir Büyükşehir Belediye Başkanısınız. Dünya çapında ününüz var. 12 yıldır belediye başkanlığı yapmanız politik nedenlerden değil, iyi bir belediye başkanı olduğunuzu gösterir. İzmir’e gelmeden önce bu kentle ilgili burada görev yapan arkadaşlarımdan çok güzel şeyler duymuştum. Onlar hala İzmir’i kendilerine çok yakın hissediyor. İzmir birçok alanda, yaşam tarzı ile de çok organize olmuş bir şehir. Kordon’da havalar güzel olduğunda gençler, aileler çimlerde oturuyor, gitar çalıyor, yemek yiyor. Bunlar çok hoş görüntüler. Herkes dışarıda olmayı çok seviyor. Uluslararası bir organizasyon olarak biz İzmir’de küçük bir aileyiz. Ama İzmir çok güvenli. Burada kendimizi çok konforlu ve güvende hissediyoruz. İzmir’in sadece merkezi değil küçük ilçeleri de aynı şekilde çok güvenli” diye konuştu.

GÜVENLİK AVRUPA’DA DA SORUN

Güvenliğin sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da bir sorun olduğuna dikkat çeken Komutan Yardımcısı Paolo Ruggiero, “Ancak bizim ülkelerimizde bu güvenlik algısı anlaşılmıyor. Ankara’da bir terör saldırısı olduğunda İzmir’de de olduğu düşünülüyor. Her şeyi genelliyorlar. Biz ise böyle olmadığını düşünüyoruz. Kendimizi İzmir’de güvenli hissediyoruz” dedi.

Daha önce Buca’da NATO’nun Hava Kuvvetleri Komutanlığı olduğunu şimdi ise Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na dönüştüğünün altını çizen Ruggierro, “Görevimizi yapabilmemiz için Türk ordusu ile sıkı bir işbirliği yapmamız gerekiyor. Ege Ordu Komutanlığı bu noktada bize çok destek oluyor. Türkiye NATO için çok önemli” diye konuştu.

ASKER AİLELERİN TALEBİ

Komutan Yardımcısı Paolo Ruggiero, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu Buca’daki komutanlığa davet ederek, asker ailelerinin kentteki sosyal yaşama uyum sağlamaları için sosyal akitiviteler yapmak istedikleri de söyledi.

NATO Komutan Yardımcısı’nın İzmir ve kendisi ile ilgili övgülerine teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tıpkı Ruggiero gibi İzmir’in güvenli bir şehir olmasına vurgu yaptı. Başkan Kocaoğlu, “Terör konusunda bölgeler ve kentler ayrı ayrı değerlendirilmeli. Herhangi bir yerde olan bir talihsiz bir terör saldırısı tüm ülkeye mal edilmemeli” dedi

İzmir’in tarih boyunca çok kültürle ve farklı inanç gruplarıyla iç içe yaşadığını, bu kentte 3 yıl yaşayanların da artık kendini İzmirli olarak görmeye başladığını hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, yürüttükleri projelerin kentlilik bilinci yaratmada önemli bir payı olduğunu söyledi. Konuşmasının sonunda Başkan Kocaoğlu, İzmir’i tanıtıcı turlar düzenlediklerini, NATO’da görev yapan askerler ve ailelerini düzenleyecekleri de bu turlarda ağırlayabileceklerini belirtti. 

Editör: Haber Merkezi