Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 6’ncısı düzenlenecek İzmir Felsefe Günleri 4 Mayıs Perşembe günü saat 13.00’de Türkan Saylan Kültür Merkezi Benal Nevzat Salonu’nda gerçekleştirilecek açılış töreniyle başlayacak. Dokuz Eylül Üniversitesi ve Konak Belediyesi’nin iş birliğinde düzenlenen etkinlikte bu yıl da ‘Bilim, Teknoloji, Ekoloji’ konsepti altında bir dizi söyleşi yapılacak. Etkinliğin açılışında Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kubilay Aysevener, Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Dr. Levent Aysever ile ev sahibi olarak Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş konuşacak.

GİRİŞLER ÜCRETSİZ

Girişlerin ücretsiz olduğu etkinliğin ilk gün oturumunda ‘Bilim, Yaşam ve Eğitim’ konulu söyleşide Prof. Dr. Hasan Bülent Gözkan ‘Doğa Bilimleri Hayata Dair Tüm Sorularımıza Cevap Verebilir mi?’, Doç. Dr. Cem Kamözüt ‘20. Yüzyıl Bilimi ve Eğitim’, Zübeyde Karadağ Thorpe ise ‘Akıl Yürütme Yöntemleri ve Bilgi’ başlıkları altında konuşmalar gerçekleştirecek. Oturumu Prof. Dr. Mehmet Elgin yönetecek.

DOĞA, İNSAN VE TOPLUM

İzmir Felsefe Günleri’nin ikinci gününde ise iki oturum gerçekleştirilecek. Türkan Saylan Kültür Merkezi Benal Nevzat Salonu’nda saat 13.00’de başlayacak ilk oturumda ‘Doğa, İnsan ve Toplum’ konuları tartışılacak. Oturum başkanlığını Prof. Dr. Nazile Kalaycı’nın yaptığı söyleşide Prof. Dr. Kurtuluş Dinçer ‘Doğa Kavramımız Üzerine’, Yrd. Doç. Dr. Ezgi Ece Çelik  ‘İnsan-Doğa İlişkisinde Dönüşüm’, Dr. Erkan Bozkurt ise ‘Küresel Isınmanın Sosyokültürel Değişime Etkileri’ konularında konuşmalar yapacak.

FELSEFEDEN TEKNOLOJİYE

Aynı gün saat Saat: 15.15’de başlayacak ikinci oturumda ise ‘Teknoloji, Bilgi, Hakikat’ konuları ele alınacak. Oturum başkanlığını Prof. Dr. Levent Aysever’in yaptığı söyleşide; Dr.Selma Aydın Bayram ‘Teknoloji ve Bilginin Dönüşümü’, Yrd. Doç. Dr. Emrah Akdeniz ‘Heidegger'de Teknoloji-Trajedi İlişkisi’ ile Dr. Umut Morkoç ‘Bir Bilim Felsefesi Problemi Olarak Bilimin Ticarileşmesi’ konusunda düşüncelerini dile getirecek. 

Editör: Haber Merkezi