Katılımcılar arasında İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Menderes Belediyesi, Seferihisar Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Selçuk Belediyesi, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), İzmir Ticaret Odası, Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB), Yaşayan Şehirler Platformu yetkilileri bulunuyor. İZKA tarafından hazırlatılan ortak İzmir standında turizm sektörü İzmir tanıtımı yapacak. Dünyanın en büyük turizm fuarları arasında yer alan EMITT'e katılım için ilgili kurum, kuruluş ve sektör temsilcilerine davet gönderilmiş katılım sağlayabilecek temsilcilerle toplantılar düzenlenerek fuara hazırlık yapılmıştı.

İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban "Uluslararası Fuarlara İzmir çatısı altında tüm beldelerimizle, sektör temsilcilerimizle, belediyelerimizle ile birlikte katılarak tanıtım yapmayı çok önemsiyoruz. İZKA olarak koordinasyonunu üstlendiğimiz İzmir standı ile bundan önce İngiltere, Almanya, Hollanda, Japonya, İtalya'da İzmir tanıtımı gerçekleştirdik. EMITT fuarında da etkin bir İzmir tanıtımı yapmayı planlıyoruz. Geleneksel el sanatlarımızdan, yeme içme kültürümüze, doğal güzelliklerimizden tarihimize kadar İzmir'imizi çeşitli yönleri ile tanıtacağız. Bundan sonra katılacağımız fuarlarda da sektörümüzden daha fazla katılım bekliyoruz" dedi.

Bu yıl 20. kez düzenlenecek olan EMITT- Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda geçen yıl 71 ülkeden 4 bin 550 katılımcı yer aldı. Otel işletmeleri, turizm işletmeleri, tur operatörleri, seyahat acenteleri, turizm tedarikçileri, resmi kurumlar, diplomatik temsilciler, etkinlik organizatörleri, akademik kurum ve kuruluşlar ve basından oluşan ziyaretçi profili ile İstanbul - Büyükçekmece Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde 65 bin metrekarelik alanda yapılacak fuar, ilk iki gün profesyonel ziyaretçilere, son iki gün tatil tüketicisine açık olacak.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi