2021 yılında yapılacak zirve dünyanın birçok kentinden kültür alanında çalışanları İzmir’de toplayacak.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Kongresi’nde yapılan seçim sonucunda birliğin 2021 yılında düzenleyeceği Kültür Zirvesi’ne İzmir’in ev sahipliği yapması kararlaştırıldı. İzmir bütün kıstaslardan tam puan alarak Rusya’nın Kazan ve Meksika’nın Merida kentlerini geride bıraktı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bizzat katıldığı Güney Afrika’nın Durban şehrinde 11-15 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenen UCLG Kongresi’nde İzmir, “Her Yer ve Herkes İçin Kültür” temasıyla başvurduğu süreci başarıyla tamamladı. İzmir'de düzenlenecek zirve nedeniyle 2021 yılında dünyanın her yerinden kültür alanında çalışan üst düzey katılımcılar İzmir’e gelecek ve şehirde çok sayıda kültürel etkinlik düzenlenecek. UCLG Kültür Zirvesi’nin bundan önceki üç toplantısı İspanya'nın Bilbao, Kore'nin Jeju ve Arjantin'in Buenos Aires kentlerinde yapılmıştı.

UCLG Kültür Komitesi, sürdürülebilir kalkınmada kültürün rolünü ön plana çıkaran programlar ve politikaların başlatılması ve uygulanmasında, kültür ve sürdürülebilir kalkınma arasındaki ayrılmaz ilişkinin önemini ortaya koymak için çalışıyor. Kentlerin kültürle ilgili başlıklarda kendilerini değerlendirip, geliştirmesini ve uluslararası platformlarda bu bilgilerin yaygınlaştırılmasını amaçlar.

Editör: Haber Merkezi