İZGAZETE - Koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini göstermeye başladığında Türkiye de salgını atlatmak için birçok önlem almış 28 Mart itibariyle su sayacı okuma işlemleri sonlandırılmıştı. Bu dönemde yapılacak su harcamalarının tüketimin en az olduğu aralık, ocak ve şubat aylarının ortalamasına göre yapılacağı duyurulmuştu. Ancak 1 Haziran itibariyle sayaçlar okunmaya başladıktan sonra gelen faturalara dair bazı medya organlarında ‘İzmir’de vatandaştan şikayet’ haberleri çıkmıştı. İZSU yaptığı açıklama ile bu iddialara cevap vererek vatandaşa gönderilen faturaların hangi sistemle hazırlandığı anlattı.

İZSU’dan yapılan açıklama şöyle;

‘’Salgın nedeniyle 28 Mart’ta sayaç okuma işlemlerini durdurmak zorunda kaldık. Sayaç okuyamadığımız dönemde İzmir’de faturalar su tüketiminin en az olduğu aralık, ocak ve şubat aylarının ortalaması dikkate alınarak düzenlenmiştir.

1 Haziran 2020 tarihi itibariyle ilan edilen yeni normalleşme sürecinde sayaç okuma işlemlerine yeniden başlanmıştır. Bu aşamada abonelerimize 3 ay için tek fatura düzenlenmiştir. Abonelerimizin nisan ve mayıs aylarına ait ödedikleri tutarlar faturalarının alacak bölümüne yansıtılarak 3 aylık çıkartılan dönem borcundan düşülmüştür.

Sayaçlar okunmaya başlayınca yaşanan hijyen hassasiyeti nedeniyle İzmir’de son 3 ayda geçen yılın aynı dönemine göre 2 milyon 750 metreküp daha fazla su tüketimi gerçekleştiğini gördük. Bu aşamada faturalandırma sistemimizi bir kez daha hatırlatmak istedik. Su kaynaklarını korumak ve su tasarrufunu teşvik amacıyla İZSU’da kademeli tarife uygulamaktayız. 30 günlük okumalarımızda 0,13 metreküp, 90 günlük okumalarımızda 0,39 metreküp arası 1. kademeden fiyatlandırılmakta.’’

Editör: Haber Merkezi