Pandemi nedeniyle 2 yıldır kutlanamayan geleneksel Hıdırellez için İzmirli belediyeler tarafından şenlik düzenlendi.

YÜZLERCE YURTTAŞ KATILDI

Çeşme Belediyesi tarafından Alaçatı Çamlıkuyu Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte Roman Band Konseri yüzlerce vatandaşı ağırladı. Konsere Çeşme Belediye Başkanı M.Ekrem Oran’ın yanı sıra belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Meydanda ateş yakılırken, rengarenk kıyafetleriyle dans eden ekiplerin gösterileri ilgiyle izlendi.

'BİZİ HİÇBİR ŞEY YILDIRMASIN'

Efes Selçuk Hıdırellez coşkusunu İsabey Mahallesi'nde yaşadı. Baharın müjdecisi, bolluk vebereketin sembolü Hıdırellez kutlamalarına Sökeli Hasret ve Roman Halk Dansları Ekibi renk kattı. Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı İpek Onbaşıoğlu, CHP Efes Selçuk İlçe Başkanı Mehmet Karanfil ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı etkinlik neşe içinde geçti. Başkan Ceritoğlu Sengel, vatandaşlarla birlikte Hıdırellez ateşinin üzerinden atladı. Efes Selçuk’un Hıdırellez’ini kutlayan Başkan Ceritoğlu Sengel; “Baharı en güzel şekliyle karşılayalım. Sağlığımız yerinde olsun. Bereketimiz bol olsun. Hepimizin birlik ve beraberliği yerinde olsun ki; bizi hiçbir şey yıldıramasın” dedi.

VATANDAŞLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Öte yandan Buca Belediyesi, Göksu Mahallesi’nde Hıdırellez Şenliği düzenledi. Şenliğe, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Çakır, Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar, İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen ile parti yöneticileri, Buca Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenlikte sahne alan Çılgın Cemal, Teomango, Saksafoncu Hasan ve İzmirli Birol’un keyifli şarkıları geceye renk kattı. Bucalıların Hıdırellez coşkusu Tepecik Senfoni Orkestrası konseriyle zirve yaptı. Dilekler tutup yaktıkları ateşin üzerinden atlayan vatandaşlar, gönüllerince eğlenme fırsatı buldu. 

'BOLLUK, BEREKET GETİRSİN'

Bayraklı Belediyesi, baharın habercisi Hıdırellez’i Doğançay’da düzenlenen şenlikte coşkuyla kutladı. Spor müsabakaları, açılan stantlar, müzikli eğlenceler, gösteriler, konserler ve danslarla renkli görüntülere sahne olan şenliğe yüzlerce vatandaş katıldı. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Baharın habercisi Hıdırellez hepimize bolluk, bereket getirsin” dedi.

ERİŞ ATEŞTEN ATLADI

Geleneksel Hıdırellez için Ödemiş Belediyesi de şenlik düzenledi. Anafartalar Mahallesi Salkım Sokağı’nın geçici olarak trafiğe kapatıldığı etkinlikte Hıdırellez ateşleri yakıldı. Vatandaşlar, sağlık, huzur, bereket ve barış dilekleriyle ateşten atladı.  

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, eşi Selma Eriş, Başkan Yardımcıları Özay Kaptan ve Feridun Azeroğlu, Belediye Meclisi üyeleri, 7’den 70’e Ödemişlilerle birlikte bu coşkuya ortak oldu. Hıdırellez Şenliği’ne müzik ve eğlence ayrı bir renk kattı. Başkan Eriş, ilk kez Hıdırellez kutlayan çocuklarla birlikte ateşten atladı. 

Editör: Haber Merkezi