Gizem TABAN/İZGAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) kasım ayı olağan birinci meclis birleşiminde İzBB Başkanı Tunç Soyer ve Meclis’te grubu bulunan CHP, İYİ Parti, AKP ve MHP’nin grup başkanvekilleri İstanbul Beyoğlu’nda gerçekleşen terör saldırısını kınadı. 

‘LANET EDİYORUZ’

Terörü ve tüm terör örgütlerini lanetlediklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şunları söyledi: “Terör saldırısı hepimizi derinden yaraladı. 6 vatandaşımız vefat etti, 81 vatandaşımız yaralandı. 55 taburcu olduğunu öğrendik. Her evin ocağına ateş düşüyor, acımız çok büyük. İzBB meclis üyeleri yek vücut PKK, YPG, PYD, bütün terör örgütlerine lanet ediyor ve vatandaşlarımızın ailelerine baş sağlığı diliyor, yaralılarımıza şifa diliyoruz.”

‘ŞİDDETLE KINIYORUZ’

İstanbul’da gerçekleşen terör saldırısını İzBB CHP Grubu olarak şiddet ve nefretle kınadıklarını belirten CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, “İstanbul Beyoğlu’nda hepimizi üzen, derinden sarsan bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Dünyanı her yerinde insanların bulunduğu her alanda, kendi eylemlerini düşüncelerini silahla, terörle ifade etmeye çalışan her silahlı grup sonunda mağlup olacaktır. Terör çıkmaz bir yoldur, terörle elde edilecek hiçbir hak yoktur. Terörün masum sivillere yönelik bu en alçakça tavrını, yöntemini CHP Grubu olarak şiddet ve nefretle kınıyoruz. Kınamamızla ilgili duygularımızı ifade edecek söz bulamıyoruz. Hayatını kaybeden yurttaşlarımıza rahmet ediliyoruz, tüm Türk Milleti’ne baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Dileriz bu son olur. Dileriz biz, bu ülkede yaşayan herkes, birbirimizle; tüm farklılıklarımıza, tüm siyasi görüşlerimizdeki ayrımlara, hayata farklı bakışlarımıza rağmen birlik olmayı daha iyi başarabiliriz ve bizim aramızdaki sorunlardan kendilerine terör devşirmeye çalışan, insanların canını almaya yönelen alçak örgütlenmeler kendilerine yer bulamazlar. Herkesin başı sağ olsun. Tekrarı olmasın” diye konuştu. 

‘ÜLKE OLARAK ÜZGÜNÜZ’

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç ise, “Ülke olarak üzüntülüyüz, İstanbul’da yaşanan olay hepimizi derinden etkiledi. Terörün her türlüsünü şiddetle kınıyor; hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi