İzmir’de dün akşam 18.00’da başlayan ve 21.00’da etkisini artıran kısa süreli şiddetli gök gürültülü sağanak yağışa zaman zaman kuvvetli rüzgar ve fırtına da eşlik etti. Rüzgarın hızı saatte 80 kilometreye kadar çıktı. Son 24 saatte Konak’ta metrekareye 78, Bornova’da 69, Buca’da 62, Kemalpaşa’da 53 kilogram yağış düştü. Yağış miktarının birkaç saat gibi çok kısa bir sürede gerçekleşmesi kentin birçok bölgesinde yaşamı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye, fen işleri, park ve bahçeler ekipleriyle İZSU Genel Müdürlüğü’nün tüm ilgili birimleri kesintisiz görev yaptı.
 



Taşkınlar Buca, Bornova, Karabağlar ve Konak’ta

Gece yarısına doğru etkisini artıran yağmur derelerdeki su seviyesinin yükselmesine ve bazı bölgelerde taşkınlara neden oldu. Fırtınanın etkisiyle çok sayıda ağaç devrildi. Taşkınlar ağırlıklı olarak Buca, Bornova, Karabağlar ve Konak ilçelerinde yaşandı. Su seviyesinin yükselmesinden dolayı bir süre trafiğe kapanan Yenişehir semtindeki Kemer karayolu altgeçidi belediye ekiplerinin yoğun çalışmasıyla kısa sürede yeniden açıldı. Sabaha kadar 200 civarında noktada çalışma yapan ekipler, mağduriyet yaşanan tüm adreslere giderek su tahliyesine yönelik çalışma yaptı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı birimler sabaha kadar kesintisiz bir şekilde çalışarak günün ilk ışıklarıyla birlikte yaşamın normale dönmesini sağladı.

HİM’i arayın

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çok kısa bir zaman dilimi içinde çok yüksek miktarda yağış düşmesinin sonucu olarak bu durumun yaşandığını, Hemşeri İletişim Merkezi’nin (HİM) 444 40 35 numaralı hattının yağış nedeniyle evi veya işyeri hasar gören, mağduriyet yaşayan herkes tarafından aranabileceğini söyledi. Kimsenin bu sel felaketi nedeniyle mağduriyet yaşamasına izin vermeyeceklerini belirten Başkan Soyer, “Nakdi ve ayni olarak elimizden gelen her türlü yardımı yapacağız” dedi. Yaşanan bu tablonun küresel iklim değişikliğinin bir sonucu olduğunu belirten Başkan Soyer, uzun kuraklık dönemlerinin ardından aşığı yağışlar görülmeye başlandığını söyledi.

Editör: Haber Merkezi