İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı son toplantısını Meclis 2. Başkan Vekili Sıla İlgi Akkaş yönetti. Toplantının açılışını yaptıktan sonra programı nedeniye ayrılan Meclis 1. Başkan Vekili CHP'li Sırrı Aydoğan görevi devrederken, "Bu bir ilk olacak. İnşallah devamı gelir. Divanın tümünün kadın olmasını diliyorum. Başkan da kadın olsun" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yer almadığı meclis toplantısının açılışını Meclis 1. Başkan Vekili Sırrı Aydoğan yaptı. Aydoğan, bir programa katılmak üzere ayrılacağını belirterek, oturumu Meclis 2. Başkan Vekili Sıla İlgi Akkaş'ın yöneticeğini söyledi. Bunun bir ilk olacağını belirten Aydoğan, "İnşallan devamı gelir. Divanın tümünün kadın olmasını diliyorum. Başkan da kadın olsun" diye konuştu.

Aydoğan'ın salondan ayrılmadan sonra Sıla İlgi Akkaş oturumu yönetti. Heyecanı konuşmasına da yansıyan Akkaş'a CHP, AKP ve MHP'li üyeler de gündemdeki maddelerin oylanmasının tamamlanmasında yardımcı oldu. Akkuş, oturumun sonunda "Hatam olduysa özür dilerim. Teşekkür ederim" dedi. Meclis üyeleri Akkaş'ı alkışladı. 

Meclis toplantısının bitmesinden sonra CHP'li kadın üyeler Akkuş'la birlikte başkanlık divanında hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Editör: Haber Merkezi