İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZENERJİ'de, şirket yöneticileri ile işyerinde örgütlü olan DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası İzmir 2 No’lu Şube arasında gerçekleşen beşinci Toplu İş Sözleşmesi (TİS) oturumunda da anlaşma sağlanamadı.

İLGİLİ HABER: DİSK, Konak'ın kapısına grev kararı astı

İZENERJİ yöneticileri daha önce sundukları bütün ekonomik maddeler için yüzde 14'lük zam teklifini, yüzde 7'ye çekerken 60 gün olan ikramiyeyi, sendikanın da talebi olan 112 güne yükseltti. İşveren temsilcilerinin zam önerisi sendika yönetimi tarafından kabul görmedi.

ARABULU SÜRECİNE GEÇİLDİ

TİS görüşmelerinin üzerinden iki aylık bir süreç geçmesine rağmen anlaşma sağlanamadığı için bir aylık arabulucu sürecine geçildi. Çalışma Bakanlığı'nın atayacağı arabulucu tarafından yürütülecek bir aylık arabulucu sürecinde de anlaşma sağlanamazsa sendika grev kararı alabilecek.

İLGİLİ HABER: DİSK, Konak'ın kapısına grev kararı astı

Öte yandan son oturumda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadın işçilerin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde de engelli işçilerin ücretli izinli sayılması kabul edildi.

'ÖNCELİĞİMİZ ÜCRET'

Evrensel Gazetesi'nden Metehan Ud'a konuşan Genel İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız, “İkramiye açısından iyi bir öneri, ancak ücret açısından değil. Verilen zam oranı yıllık enflasyonun altında. Sürecimiz devam ediyor. Yaşamımızı ikramiye ile idame ettirmiyoruz. Ayın yedisinden yedisine aldığımız maaşla yaşamaya çalışıyoruz. Bizi ilgilendiren öncelikli olarak ücret. Suya yüzde 10 zam yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, işçilere yüzde 7'lik zammı reva görüyor. Bu süreçte anlaşma sağlanamazsa iki aylık grev sürecimiz başlıyor. Temsilciler kurulumuzu toplayarak bundan sonraki sürece dair kararlarımızı alacağız” ifadelerini kullandı.

4 BİN İŞÇİYİ İLGİLENDİRİYOR

Toplu iş sözleşmesi, İZENERJİ AŞ’ye bağlı park ve bahçeler, yeşil alanlar, idari işler, kültür-sanat, mezarlıklar, huzurevleri, aşevleri, Eşrefpaşa Hastanesi ile İZSU Genel Müdürlüğü gibi 16 farklı birimde çalışan yaklaşık 4 bin sözleşmeli işçiyi kapsıyor. Sendika, eşit işe eşit ücret talebiyle bütün ekonomik maddelerde yüzde 30 zam talebinde bulunuyor.

İLGİLİ HABER: DİSK, Konak'ın kapısına grev kararı astı

Editör: Haber Merkezi