İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 57. toplantısı, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleşti. Kurulun 2016 yılı toplantı yöneticiliğine seçilen Betül Elmasoğlu, ülkede ve kentte yaşanan son olayları ve gelişmeleri değerlendirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise konuşmasında ağırlıklı olarak turizm sektöründeki kan kaybına yer verdi.

Türkiye'nin turizm açısından zor günler geçirdiğine değinen Başkan Aziz Kocaoğlu, "İzmir'e gelen yabancı ziyaretçi sayısının daha fazla azalmaması için kentteki kanaat önderlerinin harekete geçmesi gerektiğine inanıyoruz. Geçtiğimiz hafta bu konuyla ilgili meslek odalarımızla bir araya geldik. Bir takım ziyaretler planlıyoruz. Daha da önemlisi, İzmir'in tanıtımını yapacağız ve 'güvenli İzmir' imajını güçlendireceğiz. Bu iş için hep beraber seferber olmamız gerekiyor. Eğer bu sıkıntıları kısa zamanda atlatamazsak, 2015 yılında olduğu gibi 2016 yılında da çember daralmaya devam edecek. Bu kötüye gidişi gayretlerimizle, çabalarımızla, azmimizle iyiye çevirmek zorundayız" dedi. Kurul üyeleri, Başkan Kocaoğlu'nun bu çağrısına önerileriyle destek verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 6 Şubat Cumartesi günü 30 kilometrelik İZBAN Torbalı hattının hizmete alınacağını da açıklayarak, Kurul üyelerini bu törene davet etti.

"İZMİR HUB OLSUN" KOMİTESİ

İEKKK toplantısında, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ertuğrul Tugay da “Yarımada Projesi2 ile ilgili bir sunum yaptı. Toplantıda ayrıca, İzmir'i Türkiye'nin ikinci havayolu aktarım merkezi (hub) yapabilmek amacıyla yeni bir komitenin kurulması kararı alındı. İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu'nun başkanlığını yapacağı komitede NERSAN A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Oğuz Özkardeş, ESBAŞ CEO'su Dr. Faruk Güler, İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, Özdilek Grup Koordinatörü Kaşif Özkan, Ege Tütün İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Turist Rehberleri Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Nebil Altınel, EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, BASİFED Danışma Kurulu Başkanı Sıtkı Şükürer, ENDA Enerji Holding A.Ş Murahhas Azası Uğur Yüce, ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, DEÜ Fevziye Hepkon Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Alp Timur, İZSİAD Genel Sekreteri Cengiz Yavaş ve DTO Meclis Başkanı Geza Dologh yer alıyor.


İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi