Etkinlikte usta şairin ölümsüz şiirleri ve hayatı tiyatro sahnesine taşındıGaziemir Belediyesi ile İzmir Gaziemir Volgograd Kardeş Şehir Aileleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği birlikteliğiyle düzenlenen etkinlikte, dünya şairi Nazım Hikmet 117. doğum gününde anıldı. Usta şairin doğum gününde, ölümsüz eserlerinden uyarlanan tiyatro oyunu sahnelendi. Nazım Hikmet’in kaleme aldığı şiirleri İzmir Gaziemir Volgograd Kardeş Şehir Aileleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Aydın Tülü ile dernek üyeleri Mustafa Seyhan Kurağ yönetiminde tiyatro sahnesine taşıdı. Nazım Hikmet’in yaşamına ait görüntülerinde kullanıldığı deneysel tiyatro seyirciye duygulu anlar yaşattı, ayakta alkışlandı.

NAZIM'IN ADI GAZİEMİR'DE YAŞIYOR

Oyunda emeği geçenlere teşekkür eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Memleketinde bir çınar ağacının altında yatmak isteyen şairimiz Nazım Hikmet maalesef ülkesinden çok uzaklarda. Umarım bir gün ülkesine kavuşur. Dünya Şairi Nazım Hikmet Ran’ın adını Gaziemir’imizde yaşatmaktan büyük onur duyuyorum. Bu etkinlikte emeği geçen Dernek Başkanı Aydın Tülü, Yönetmen Mustafa Seyhan Kurağ, oyuncular ve emeği geçen herkesi kutluyor, teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İzmir Gaziemir Volgograd Kardeş Şehir Aileleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Aydın Tülü ise, “Memleket, sevda şairi Nazım Hikmet 117 yaşında. Dünya şairi Nazım Hikmet’in eserlerini sahneye taşımak bizim için büyük gurur. Bize her türlü desteği sunan Belediye Başkanımız Halil İbrahim Şenol’a teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi