İşten çıkarılan Aliağa Belediyesi işçileri direnişlerinin 109’uncu gününde uğradıkları haksızlığı kamuoyuna duyurmaya devam ediyor. Haksızlık ve hukuksuzluk ile işten çıkarıldıklarını ifade eden işçiler, "Yapılan bu hukusuzluğu Aliağa ve Türkiye kamuoyuna anlattık, anlatmaya devam ediyoruz"  şeklinde konuştu. Yaşadıkları bu süreçte işten çıkarılmanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyleyen işçiler, bir diğer yandan da haklarında oluşturulan algı operasyonlarıyla mücadele etmeye çalıştıklarını vurguladı. 

"BİZ SERKAN ACAR'A İŞTEN ÇIKARMASI İÇİN YETKİ VERMEDİK"

109 gün süren mücadelede Aliğa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın hiçbir açıklamada bulunmadığını belirten işçiler şu açıklamada bulundu:  "Acar nasıl olduysa ve kimden talimat geldiyse tabiri yerindeyse uzun bir aradan sonra özrü kabahatinden büyük bir açıklama ile kendi vicdanını biz işten çıkarılan  emekçiler üzerinden temize çekme çabası ile dolu bir açıklama yaptı.

Öylesine çelişkiler ile dolu bir açıklama ki Şener Şen’in Banker Bilo Filminde en yakın arkadaşına her türlü kötülüğü yaptıktan sonra kendini temize çekmek için  “Sor Bakalım Niye Yaptım”? sorusunun bu açıklamanın yanında ne kadar masum kaldığını görmek mümkün. 

Belediyeye yıllarını vermiş 250 emekçi insanı işten çıkarmasının en büyük temel dayanağını halkın teveccühünden aldığı yetkiye dayandırmakta bu açıklamasında. Eyy Sekan Acar seni her kim yönlendiriyorsa ve bu açıklamaları yaptırıyorsa, sana yanlış bilgiler veriyor.

3 aydan fazla bir süredir Aliağa sokaklarındayız ve Aliağa Halkı şunu haykırıyor. “Biz Serkan Acar’a işçi çıkarması için yetki vermedik. Belediyenin içinde bulunduğu ekonomik  sıkıntılar sebebiyle tedbirli ve tasarruflu adımlar atmak için 250 işçinin işine son verildiğini söylemektesin. Tedbiri ve tasarrufu bundan 3 ay önce mi fark edebildiniz? Belediye de çalışırken sizlere belediyenin borç yükünün gittikçe arttığını, cari harcama oranının çok ciddi seviyelere geldiğini, son dönemlerde seçim yatırımı adına personel sayısının arttığını, gelir arttırıcı gider azaltıcı adımlar atılması gerektiğini hatırlattığımızda yüzlerinizi buruşturdunuz.

Öylesine özrü kabahatinden büyük bir açıklama ki belediyenin 5 yıllık borç yükünü; işten çıkardığım ve son 3 ayda % 28 oranında azalttığım personel yaptı demişsiniz. Söylediklerinizden çıkan sonuç bu.Bunca hayallerini yıktığınız çocuklarımızın geleceği sizin için %28 olarak anlam buluyorsa, sizin hayalleriniz ile Aliağa’nın Geleceği çok puslu ve karanlık gözüküyor.İşten çıkardığınız işçilerin her türlü yasal alacaklarının büyük bir kısmını ödediğinizi ve ödemeye devam edeceğinizi belirtmişsiniz. İşe iade davası açmasın diye zorla protokol imzalattığınız personelden bahsediyorsanız, onların bir kısmı bile henüz alamadı alacaklarını.

3 ay  bizi açlıkla sınayıp dün akşam itibariyle nasıl olduysa işten çıkardığınız kadrolu işçilerin Mayıs ayı ikramiyelerini içerde tutup izin alacaklarını ve Mayıs ayı maaşları ödenip, şirket işçilerinin maaşlarını henüz yatırılmamıştır. İşten çıkarılan ve zor durumda olan şirket işçisi arkadaşlarımızın alacaklarının bir an önce yatırılması gerekmektedir.Madem yasal haklara bu kadar önem veriyorsunuz hepimizin ihbar ve kıdem tazminatlarını da bir an önce yatırın hesaplarımıza.

Ödenmeyen maaşlar üzerinden mağduriyet oluşmasını istemiyoruz demişsiniz açıklamanızda. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Hem maaş ödeyemeyeceksin hem de bu ayki meclis gündemine memur norm kadroları ile ilgili talep ile geleceksin.Aliağa Halkı şunu iyi bilmelidir ki Aliağa Belediyesinde bir kadrolaşma, başka şehirlerden personel getirerek Aliağa halkını belediyeye yabancılaştırma operasyonu yapılmaktadır. Serkan Acar’ın işçi çıkarma ve kadrolaşma uygulamalarını alkışlayanlar, kentine ve kendine yabancılaşmış insanlardır.

650 personel ile aldığınız belediyeyi 1150 kişiye, 35 milyon borç ile aldığınız belediyeyi 270 milyon borca çıkardınız. 250 işçiyi işinden ettiniz, onların ailelerini üzdünüz, hayallerini yıktınız. Böyle bir tablo ile ‘Hayaller Gerçeğe Aliağa Geleceğe’ demeniz traji-komik bir ruh halinin yansımasıdır.

Bizler de diyoruz ki: "BİZ ÇOCUKLARIMIZA

ONURLU BİR GELECEK BIRAKACAĞIZ

YA SİZ!

YAŞASIN ONURLU MÜCADELEMİZ"

DİSK GENEL-İŞ ALİAĞA 5 NOLU ŞUBE

Editör: Haber Merkezi