İsmet İnönü Anı Evi'nde düzenlenen törende bu yıl ikincisi düzenlenen 'İsmet İnönü Okullar Arası Satranç Turnuvası'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi. Anma törenine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, okul müdürleri, Türkiye Satranç Federasyonu temsilcileri, CHP il ve ilçe yöneticileri ile dereceye giren öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından kürsüye gelen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Mustafa Kemal Atatürk'ün en yakın silah arkadaşı olan İsmet İnönü'yü ölümünün 43'üncü yılında saygıyla ve özlemle andıklarını söyledi.

İnönü'nün iyi bir devlet adamı ve diplomat olmasının yanı sıra sanata değer veren, çağdaş bir kişi olduğunu da dile getiren Pekdaş, "Bizim Cumhuriyet'in kurucu kadrosundan öğrenmemiz gereken çok şey var. Çok çalışmalı, başarılı olmalı, bir işi kurallarına göre yapmalı ve tek yönlü bir insan olmamalıyız. Sanatla, sporla, müzikle ilgili olmalı ve hayatın her alanında bilgi sahibi olmalıyız. Öyleyse biz de İsmet İnönü'yü anısına bir satranç turnuvası düzenleyerek analım istedik. Bu yıl ikincisini yaptık. Bu projeye destek veren Türkiye Satranç Federasyonu'na ve turnuvaya katılan okullarımıza, öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Bizim sürekli kendisini geliştiren gençliğe ihtiyacımız var" diye konuştu.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Törende Türkiye Satranç Federasyonu katkılarıyla bu yıl ikincisi düzenlenen, 'İsmet İnönü Okullar Arası Satranç Turnuvası'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi. 39 okuldan 212 öğrencinin katıldığı turnuvada Küçükler kategorisinde Mustafa Kemal İlköğretim Okulu birinci olurken, Yıldızlar kategorisinde Güzelyalı Ortaokulu ve Gençler kategorisinde ise İzmir Kız Lisesi kupayı kazandı.

Yarışmada ilk üçe giren okulların öğrencilerine madalyalarını Sema Pekdaş ve konuklar verdi. Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Atilla Alpaslan da Pekdaş'a katkılarından ötürü teşekkür plaketi sundu. Tören sonunda katılımcılar İsmet İnönü Anı Evi'ni gezerek, İnönü ve ailesinin fotoğraflarından oluşan sergiyi gezdi.

Editör: Haber Merkezi