İZ GAZETE- Efes Selçuk Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı 14. Türkiye Tiyatro Buluşması’nda yer alan Seferihisar Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İsmail Yetişkin, İz Televizyonu’nun sorularını yanıtladı. Yetişkin tiyatro buluşmasında yer almanın kendimi gururlandığını belirtirken Türkiye’de meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili de konuştu. Başkan Yetişkin, yangınlarla ilgili AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP’li Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı’ya da tepki gösterdi.

‘UMARIM BİR SONRAKİ SEFERİHİSAR’DA OLUR’
Tiyatro Buluşması ve etkinlikte aldığı ‘Yerel Yönetimler Sanata Katkı Ödülü’ hakkında konuşan Başkan Yetişkin, “Böyle bir organizasyonda olmak bize bir gurur verdi. Burada aldığımız ödülle de gururlandık. Umarım ki sonraki 15’inci ya da 16’ncısını Seferihisar’da düzenleriz” dedi.

‘ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ’
Türkiye’nin birçok ilinde yaşanan orman yangınlarını ilişkin açıklamalarda bulunan Yetişkin, “Hem içimiz hem yüreğimiz yanıyor. Gerçekten sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Seferihisar Belediyesi olarak elimizden geldiğince Muğla’ya destek olmaya çalıştık, 3 araçlı bir ekip çıkardık. Oradaki belediye başkan yardımcıları ile görüştük, temiz su ve hijyen maddelerine ihtiyaç olduğunu söylediler, biz de gerekli hazırlıklarımızı yapıp yola çıkardık. Yangın söndürme araçların takviye su ilavesi için su tankeri istediler, onları gönderdik. Elimizden geldiği kadar yardımcı oluyoruz ama içimiz yanıyor” ifadelerini kullandı.

‘BÜTÇEYİ VERSİNLER BİZ YAPALIM’
AKP’li Tarım Orman ve Bakanı Bekir Pakdemirli’nin orman yerleri konusundaki sorumluluğun belediyelere ait olduğuna yönelik ifadelerini ve ‘yangınlara müsaade etmek zorunda kaldık’ sözlerini değerlendiren Başkan Yetişkin, “Bu sözler tabi ki tepki toplar. Bizdeki imkanlarla bize genelge gönderiyorsunuz, bize bir sürü kısıtlama getiriyorsunuz, ki yangın bizim işimiz değil, ‘buyurun belediyeler yapsın bu işi’ diyorsunuz. Böyle bir dünya yok! Sen, koskoca devletsin, bir sürü saraylar yapıp saltanatınızı sürdüreceğinize, kendinize ait lüks uçaklarınız olacağına bu ülkeye yangın söndürme uçağı, helikopter alın. Suçu madem belediyelere atıyorlarsa, bizlere o bütçeleri o olanakları versinler biz kendimiz yapalım bu işleri. Devletin, kendi yaptığı işin arkasında durması gerekiyor. Ben ne CHP’li belediyelerin ne de diğer belediyelerin böyle bir şeyle suçlanmasını doğru bulmuyorum” diye konuştu.

‘İKİ ELİM KANDA OLSA GİDERDİM’
Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı’nın bir yakınının düğünü olması nedeniyle yangın alanına gidemediği ve uçak söndürme araçlarının envanterlerinde olmadığına yönelik açıklamalarına ilişkin konuşan Yetişkin, “Biz bunları daha önce videolardan seyrettik. THK’nın bu konuda uçaklarının olduğunu biliyoruz. Düğüne gitme mevzusu ise kendi vicdanlarıyla alakalı bir şey. Ben onun yerinde olsaydım, 2 elim kanda olsa da orada olurdum ve elimden ne geliyorsa yapardım” dedi.

‘BU İŞLER ŞOVLA OLMUYOR’
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yangın bölgesine gitmesi dolayısıyla oluşan trafik nedeniyle itfaiyelerin yangın bölgesine ulaşmakta zorluk yaşaması ve Erdoğan’ın yangın bölgesinde vatandaşlara çay fırlatması hakkında konuşan Yetişkin, “Artık çay fırlatması adet haline geldi. Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum; çay, yangın söndürmüyor! Konvoylarla da yangın söndürmüyor! O konvoy araçlarını biraz azaltıp, yangın uçağı, yangın helikopteri almaları gerekiyor. Bu işler şovla olmuyor” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi