Güzelbahçe Belediye Başkanı İnce'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren üç çocuk babası Mustafa İnce (54) yaşadığına inanamadığını belirterek, "Ben besicilikle uğraşıyorum. Akşam vakti hayvanları otlattıktan sonra evime dönerken yolu karşıdan karşıya geçmeye çalışıyordum. Gözümü açtığımda hastanede olduğumu anladım. 110 kilometre hızla gelen bir araç, kavşakta bana çarpmış ve kolum, bacağım, boynum her tarafım kırılmış. Malesef Çamlı'nın girişindeki kavşakta hiçbir trafik uyarı levhası yok. En azından uyarıcı bir ışık konulursa araçlar bu kavşağa geldiği zaman hızını keser. Daha önce bu kavşakta meydana gelen kazalar sonucunda son bir yılda dört kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda insan yaralandı. Ben de ölümden döndüm" dedi.

MAHALLE SAKİNLERİ TEPKİLİ
Çamlı Mahallesi Muhtarı Mehmet Çakır da her gün binlerce aracın gelip geçtiği Seferihisar duble yolunda yer alan bu kavşakta hiçbir uyarıcı ışık veya tabela olmadığını belirterek, "Karayolları tarafından gerekli çalışmanın acilen yapılmasını istiyoruz. Halkımız çok tedirgin. Eğer gerekli önlem alınmazsa eylem yapacaklar" diye konuştu.

Daha önce aynı kavşakta bir aracın çarpması sonucunda yaralanan mahalle sakinlerinden
Fatma Ataay "Daha önce bu yolda bana da bir araç çarptı, yaralandım ve ölümden döndüm. Yetkililerin sesimizi duymasını ve bir an önce önlem almasını istiyoruz. Aksi takdirde eylem yapacağız ve bu yolu trafiğe kapatacağız" dedi.


Mahalle sakinlerinden Mehmet Çınar, yolun karşı tarafında oturduğunu ve her gün çarşıya gelip gitmek zorunda olduğunu belirterek, "Bu yolu devamlı kullanmak zorundayız. Burada defalarca ölümlü kaza oldu. İlgili makamlara defalarca müracaat ettik. Burada 80-100 kilometre hızın altında giden araç yok. Daha fazla insanın canının yanmasını istemiyoruz" diye konuştu.


Hafta sonu kaza sonucu ağır yaralanan Mustafa İnce'nin akrabası olan Suat İnce de "Eğer yetkililer duyarlı olmaz ve gerekli önlem almazsa bir gün biz de bu yolu trafiğe kapatacağız" dedi.

 

 

 




 

 

Editör: Haber Merkezi