İlçenin 6 mahallesi için kent meydanı tasarlayan Torbalı Belediyesi ilk meydan açılışını Atatürk Mahallesi’nde gerçekleştirmiş oldu. Atatürk Mahallesi’nde kent meydanı ile birlikte yeni bir muhtarlık binasının da açılışı yapıldı.

Torbalı Belediye Başkanı Andan Yaşar Görmez , AkPartri İzmir Milletvekili ve ve  MKYK  üyesi   Mahmut Atilla Kaya,Torbalı Kaymakamı Aydın Memük ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış öncesinde Kuranı Kerim okundu,dualar edildi.

İlçe nüfusunun yoğun  olarak yaşadığı Atatürk Mahallesi’ndeki meydan projesi için Park ve Bahçeler  Müdürlüğü’nce 4000 metrekarelik bir alanda uygulama yapıldı. Gezinti yolları ve süs havuzlarının olduğu meydanın aydınlatılması ise  tamamen güneş enerjisi ile sağlanıyor. .

BAŞKAN GÖRMEZ  “SÖZ VERDİK,SÖZÜMÜZDE DURDUK”

Açılış töreninde konuşan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Atatürk Mahallesi’ne verdikleri sözleri bir bir tuttuklarına değinerek, “ Yıllardan beri ihmal edilmiş olan bu mahallemizi ‘eşit hizmet’ prensibi çerçevesinde Torbalı’nın en nezih mahallelerinden biri haline getireceğimize söz vermiştik. Meydan projesiyle bunun ilk ayağını gerçekleştirmiş olduk. Atatatürk Mahallesi’nde yapacağımız hizmetler bunlarla sınırlı kalmayacak verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmeye devam edeceğiz”dedi.

Başkan Görmez, Torbalı’nın kamu ve yerel yönetim yatırımlarında altın dönemini yaşadığını da vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü.. “Türkiye’nin en büyük çevre yatırım projesi  olan Fetrek  Çayı Sultanlar Vadisi Projesi devam ediyor.  Vekilimizin de katkısıyla üzerinde 4 ayrı  Osmanlı köprüsü yapılacak. 250 yataklı devlet hastanemiz aynı hızla sürüyor. SGK binamızı yakında açacağız. İZBAN ilçemize çok büyük bir değer kattı. Bugün açılışını yaptığımız meydanı istimlak ettik, Atarürk Mahallesi’ne kazandırdık.  Torbalı Belediyesi Huzur Evi  tamamlandı. Huzur evimizin bahçesini de istimlak  ettik yakında açılışını yapacağız. Bu mahallemiz için başka projelermiz var. Eğitimden sağlığa, çevreden tarıma onlarca projeyi hayata geçiriyoruz. İzmir- Aydın yolu asfalt  projesi ulaşımda ilçemize ayrı bir vizyon katacak. 40 adet çocuk parkını tamamladık. İki yürüyüş yolu  yaptık oldukça güzel oldu. Torbalı’ya çok  yakıştı. İki yıla sığdırdıklarımızı burada anlatmaya çalışsam zaman yetmiyecek” şeklinde konuştu.

ATİLLA KAYA, “ ATATÜRK MAHALLESİ KABUK DEĞİŞTİRİYOR”

Ak Parti İzmir Milletvekili ve  MKYK  üyesi  Mahmut Atilla Kaya  ise törende yaptığı  konuşmada  “Torbalı Belediyesi 10 yıl boyunca CHP’li bir Belediye tarafından yönetildi .O dönem Atatürk Mahallesi maalesef çok ihmal edildi, adeta unutuldu. Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyan mahalleye yıllarca böyle bir muameleyi reva gördüler. Ama şimdi bu mahallenin talihi değişti. Atatürk Mahallesi hak ettiği hizmetleri almaya başladı. Sadece Atatürk mahallesi değil, ilçenin her noktasına dokunan, her bireyine hizmet götürmek için durmaksızın çalışan  bir belediye  başkanımız var.  Torbalı’nın Şehrü-l Emini önemli hizmetlere odaklanmış. Biz hep yanında olacağız.  Ak Parti belediyeciliğinin farkını görüyoruz ve yaşıyoruz. ”dedi.

12 BİN VATANDAŞ YAŞIYOR

Torbalı Belediyesi Pancar, Ayrancılar, Yazıbaşı, Çapak ve Torbalı  mahalleri için istimlak  çalışmaları yaparak birer meydan projesi hazırladı. Bugün kent meydanı açılışına sahne olan  Atatürk Mahallesi’nde yaklaşık  12 bin  vatandaş yaşıyor.

Editör: Haber Merkezi