Buca Belediyesi, İzmir’in ilk Köy Müzesi’ni kurmak için hazırlıklara başladı. Köy kültürü ve miraslarının unutulmasının önüne geçmek amacıyla yapılacak Köy Müzesi, Türkiye’de bir ilçe belediyesi tarafından yaptırılan 2. müze olma özelliğini de taşıyor.

Buca Kaynaklar Mahallesi’nde bin 76 metrekare inşaat alanına sahip olan ve 2017 yılı içinde ziyarete açılması planlanan Müze, yeni nesillere köylerin tarihi ve teknolojik gelişimlerini de gözler önüne serecek. Projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başlayan Buca Belediyesi, müzede sergilenecek kültürel değerlerin Buca köyleri ile sınırlı kalmaması için İzmir genelinde destek kampanyası başlatıyor.

Köylerin tarihine, gelişimine, bugünlere nasıl, hangi teknoloji ile geldiğine ışık tutacak ve gelecek nesillere aktaracak Köy Müzesi için tüm İzmir köylerine çağrıda bulunan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Köylerimizdeki tüm teyzeler, amcalara sesleniyorum. İzmir’in tüm köylerine çağrımızdır.Bağışçı arıyoruz. Çocuklarımızın tanımadığı ürünlerinizi bize getirin. Gelin, köy hatıralarımızı birlikte ölümsüzleştirelim. Köy değerlerimiz git gide yok olmasın; gelecek nesiller de bugünlere nasıl gelindi görsün, bilsin. Bağışçılarımız olan sizlerin de isimlerini Buca Köy müzemizde ölümsüzleştirelim. Kuracağımız müzemizde bizler geçmişe bir yolculuk yapalım, gelecek nesillerde buralarda nasıl geldiğimizi unutmasınlar" diye seslendi.

Kısa zaman içinde envanterlere ulaşmak amacıyla İzmir genelindeki köy muhtarlıklarına bilgilendirme yapılacağını da kaydeden Başkan Piriştina, tüm İzmirlilerin müzede sergilenecek envanterler konusunda desteğini istedi.

Editör: Haber Merkezi