7'nci sınıf öğrencisi Ezgi Mengü'nün depremzedeler için yaptığı yardım ve yazdığı mektup Türk halkının dayanışma ruhunu, birlik ve beraberliğini bir kez daha gözler önüne serdi. İzmir’e bin 873 kilometre uzaklıktaki Iğdır’da yaşayan Ezgi Mengü, bir mektup kaleme aldı. Ezgi Mengü depremden etkilenen yurttaşlara destek olmak için yazdığı mektubu ve 575 lira parayı depremzedelere ulaştırılmak üzere Gaziemir Belediyesi’ne gönderdi. Depremden günler sonra enkazdan çıkarılan Elif ve Ayda’ya da duygu yüklü mektubunda yer veren Mengü, “Umut hep var” diyerek sonlandırdığı mektubunda İzmirlilere destek verdi.

7'nci sınıf öğrencisi Ezgi Mengü'nün mektubu, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'yı da çok duygulandırdı. “Ezgi’ye ve onu yetiştiren tüm öğretmenlere şükranlarımı sunuyorum” diyen Başkan Arda, Ezgi'nin mektubunu, sosyal medya hesabından paylaştı. Arda, paylaşımında duygularını şöyle ifade etti:

“Sevgili Ezgi Mengü, Iğdır Halfeli’den yaşadığımız depremin ardından İzmirlilere biraz olsun moral verebilmek için bana bir mektup göndermiş. Gözlerim dolu dolu okuduğum bu mektupta çocuklarımızın o güzel kalbini, sevgisini, dayanışmasını gördüm. Kilometrelerce öteden acımızı paylaşan, kendi küçük ama kalbi kocaman güzel kızım Ezgi, iyi ki varsın. Mektup ile gönderdiğin 575 lirayı depremde evlerini kaybeden vatandaşlarımıza ulaştıracağım.”


 

Editör: Haber Merkezi