Gizem TABAN/İZ GAZETE- Bornova Belediyesi’nin mayıs ayı olağan birinci meclis oturumu Bornova Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mustafa İduğ’un yönetiminde gerçekleşti. Başkan İduğ, Bornova’da yapılan trafik değişikliği konusunda Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) sitemde bulundu.

‘GİDİP BU KARARI ÇIKARTACAĞIM’

AKP’li Meclis Üyesi Cesim Çelik’in Meclis’e verdiği önergede; UKOME tarafından Bornova sınırları içinde bulunan 6 sokaktaki çift şeritli yolun tek yön olarak belirlenmesinin esnafı mağdur ettiği, yolun iki tarafına park edilmesinin geçişleri engellediği belirtilerek UKOME ile görüşülmesi ve sorunun çözülmesi talep edildi. Önergeye ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa İduğ, “Benim, rahatsız olduğum bir şey var; Bornova Belediye Başkanı olarak, Bornova’da yapılacak olan herhangi bir trafik değişikliğinin önce bize sorulması lazım. Önergeden önce bir defa bunu düzeltmemiz lazım. Ben 6 ve 8 sokaktaki tüm çalışmaları yakın birebir takip ediyorum. Gidip UKOME’den bu kararı çıkartacağım. Çünkü orada esnaf perişan durumda… O yoldaki çalışmaların önemli bir kısmına destek verdik, bozukluklar vardı. Bu konu benim takibimdedir. Önergeye gerek yok, bitince ben konuda size net bir cevap vermiş olacağım” diye konuştu.

Önergenin gündeme alınması oy çokluğuyla reddedildi.

ÜRETİM FAZLASI ASFALT EKONOMİYE KAZANDIRILACAK

Toplantıda, Bornova Belediyesi’ne ait Asfalt Üretim Tesisinde üretilen üretim fazlası asfaltın etkin bir şekilde ekonomiye kazandırılması, gelir ve giderlerin sağlıklı bir şekilde izlenebilmesi için Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde Bornova Belediyesi İktisadi İşletmesi kurulacağı bilgisine yer verildi. Söz konusu işletme ilgili Bakanlığın onayının alınmasının ardından hizmete başlayacak.

Editör: Haber Merkezi