Bornova Belediyesi'nin, 88. İEF'deki renkli standı, her akşam farklı etkinlikleriyle, ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, emekli öğretmen Nurten Alpaslan'ın 'Matematik Sergisi'ni gezdi  ve şampiyon gençlerin Latin dansları gösterisini izledi. 10 Türkiye birinciliği bulunan 13 yaşındaki Ceylin Azra Kızılkaya ve Barkan Candan'ın, dans şovları başkanlardan büyük alkış aldı.

Başkan İduğ, Bornovada düzenlenen Suluboya Festivali'nde İranlı sanatçı Menmet Najafzadeh'in yaptığı Saat Kulesi resmini Başkan Soyer'e hediye etti. İzmir'in öncü bir şehir ve fuarlar kenti olduğunu söyleyen Başkan İduğ, "İEF'de bu sene daha fazla ziyaretçi olduğunu görüyoruz. Türkiye'nin göz bebeği olan bir fuar. Uluslararası açıdan da önem arz ediyor. Mermer ve gelinlik sektörlerine yönelik fuarlarımızda  çok başarılı. Uluslararası areneda 52 haftada 52 fuar yapan bir İzmir hayal ediyoruz. Ben başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Bornova Belediyesi'nin açtığı stantta olmaktan heyecan duyduğunu dile getiren Sındır, "Bornovamızın bu dönem kısa bir süre içinde ne kadar önemli aşama kaydetiğini burada görme şansımız oldu. Belediye Başkanımız Dr. Mustafa İduğ'u kutluyorum. Gerçekten çok başarılı işlere imza atıyor. Tabi bu bir kurum ve bu kuruma geçmişten bugüne herkesin bir katkısı oldu" dedi. Sındır, Bornova Belediyesi stantı'nda bulunan küplerden yapılmış kuleyi beğendiğini de belirterek, "Buradaki küpler bana şunu hatırlatıyor.  Konulan katkıların üstüne giderek büyüyen bir Bornova. Yeşil bir Bornova ve  güzel bir kent. Herkesin imrenerek yaşamak istediği bir kent. Ve bu kentin belediyesinin standında  olmak benim için büyük bir mutluluk. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu

Editör: Haber Merkezi