Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Bornova Belediyesindeki hizmet sürecini anlatarak,  “Bornova’nın temel ihtiyaçları konusunda kaynakları doğru kullanan, denk bütçe kapsamında bir çalışma gerçekleşti. 2021 yılı ve 2022 yılında da dolu dolu projelerin yapılacağı yıllar bekliyor bizi. Pandemi kimsenin ön gördüğü bir şey değildi, pandemi için değil ama 2019’da yaptığımız çalışmalarımız bizlere pandemi döneminde büyük kolaylık sağladı. Dijital Ders Portalı başlattık, istediğiniz dersi ücretsiz alacağınız bir platform, biz bunu pandemi kapsamında yapmadık ama pandemide çok büyük kolaylık sağladı” ifadelerini kullandı.

20 MİLYONLUK YATIRIM
“Sivil Toplum Örgütleri ile bir araya gelme şansı olan gençlere ihtiyacımız var” diyen İduğ, Facebook’un İzmir İstasyonu için imzalanan protokolü anlattı ve artık çağın dijitalleştiğini hatırlattı ve “Türkiye’nin çalışan nüfsusunun yüzde 76’sı kobilerin içerisinde, kobiler ne kadar ayakta kalırsa istihdam artar. Bu İstasyon ile hedeflediğimiz bu” ifadelerini kullandı. Bazı kararlarının kendisini tehlikeye düşürdüğünü hatırlatan Coşkun’un sorusu üzerine İduğ, “Önce insanlar bulunduğu ortamda verimli olacaklar. Ben Bornova’nın lehine olcak çalışmaları yapmak için geldim. Ben bu işe 5 yıl ayırdıysam maksimum faydayı sağlamak için yaparım. Yapılacakları ertelemem, hayatta hiçbir şeyi erteleyemeyeceksin. Herhangi bir tehlike yok ben ve ekibimin iş yapması en büyük görevimiz. Halk bize oy verdiyse bu bir lütuf değildir, halkın beklentilerini karşılamak zorundasınız. 5 yıllık dönem içerisinde belediye başkan yardımcılarımızın belli alanlarda kendi başarılarına göre görevlendirme yapılması benim için önemli. Doğru şekilde çalışmak çok daha kolay sorun çözer. Bir belediye başkanına 8 tane müdürlük bağlamak doğru değil. Artık uzun yıllardır çalışmış, yönetmeliği ezbere söyleyecek arkadaşları işler başına getirdik” dedi.

Bornova’da tasarruf oluşmasını anlatan Mustafa İduğ, dengenin önemli olduğunu ve giderleri gözden geçirdiklerini söyleyerek, “Şimdi bir asfalt şantiyesi kuracağız, 20 milyonluk bir yatırım. 2 ya da 3 yılda amorti ederiz, bu mantıkla baktığınız zaman Bornova’nın geleceğine yatırım yapmış olursunuz. Biz ekibimle Bornova’n ın geleceğine yatırım yapıyoruz. Her şeyi hükümetten bekleyen bir anlayışa sahip değilim” dedi.

‘ASFALT FIRTINASI BAŞLATTIK’
40 milyona satın alınan araçların bugünkü maliyetinin 70 milyon olduğunu söyleyerek, “30 milyon TL şu an Bornova Belediyesi’nin kasasında ve borcu yok. İşte bunun sloganı şudur kaynağı kendi içinde kuracaksın. Bugüne kadar hiçbir geçmiş dönem belediye başkanlarıyla kendini kıyaslayan biri olmadım olmayacağım Bizim anlayışımız eski tuğlanın üzerine yenisini koymaktır. Projeler benim projelerim değil. Halkın istedikleri” diyerek projeleri ayrıntı vererek anlattı. 300 bin ton asfaltı dökeceklerini de kaydeden İduğ, bir asfalt fırtınası başlattıklarını belirtti.

YEŞİL ÇÖZÜM MASASI KURULACAK

“Hem hizmet hem siyaset herkesin başarabileceği bir şey, Belediye başkanları ilçelerinde siyaset yapabilecek tek kişidir” diyen İduğ, “Bunu da Genel Başkan belirler. Siyaset havanda su dövmek, zaman geçirelecek yer değil. Siyaset İzmir’de her zaman önemli bri dengedir ve iş bulayım yeri değildir” ifadelerini kullandı. İduğ ayrıca, Yeşil Bornova Çözüm Masası’nın da yakın zamanda uygulamaya geçeceğini ve bunu ilk kez açıkladığını kaydetti.

Editör: Haber Merkezi