Iğdırlılar Dernekleri Federasyonu yönetimi Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ'u ziyaret etti. Ziyarette, birlikte neler yapılabileceği konuşuldu.

"Bu 5 yıl içinde yakın ilişkiler içerisinde olacağız. Ayrı ayrı değil, birlikte çalışacağız" diyen Mustafa İduğ, kapılarının Bornova'da yaşayan herkese olduğu gibi hemşehri derneklerine her zaman açık olduğunu söyledi.

ALTIN  BİLEZİK PROJESİ

Derneğin kadın ve gençlik kolları üyelerinin de yerini aldığı ziyarette hayata geçirecekleri projeleri anlatan Başkan İduğ, "Özellikle kadınlarımızın evlerinden yapacakları üretimlerle ekonomiye dahil olmaları gerekiyor. O yüzden bize farklı projeler ve ürünlerle gelin. Kadın Kooperatifimiz aracılığı ile pek çok şey yapabiliriz. Altın Bilezik Projesi ise daha çok iş arayan gençlerimiz için. 4-5 meslek grubunda kurs açacağız. Bu kurslar bittiğinde özel sektörde iş imkanı yaratacağız. Eleman arayan pek çok firma ile iletişimdeyiz. Gençler yeter ki çalışmak istesin" dedi.

Vatandaşların doğumdan ölüme her zaman belediyeye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Iğdırlılar Dernekleri Federasyon Başkanı Gürsel Özdemir de "Iğdır'da doğsak da, oralı olsak da kurulduğumuzdan bugüne kendi kültür ve geleneklerimizi yaşatmak için uğraş verirken, toplumun değerlerine sahip çıkıp, yaşadığımız kenti sahiplenme anlayışıyla faaliyet gösteriyoruz" dedi.

Kurulduklarından bugüne CHP ve CHP'nin başkanlığındaki belediyeler ile hep iyi ilişkiler içerisinde olduklarını ifade eden Özdemir, "Biz Iğdırlıların İzmir'de 5 Ehli-Beyt camisi var ve bunların 3'ü Bornova'da. Bu anlamda Bornova bizim çok önemli bir ilçe. Bu anlamda sizi her zaman yanımızda görmek istiyoruz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi