İZ GAZETE-  Dün aralarında İz Gazete muhabiri Gizem Taban'ın da bulunduğu basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalar yapan Mustafa İduğ, Yeni Asır'ın ifadelerini cımbızlayarak farklı anlamlara gelecek şekilde kullandığını ifade etti. İduğ, söz konusu habere ilişkin şu açıklamayı yaptı: 

"Demokrasilerde basının özgürlüğü ve Yasama, Yürütme ve Yargı’dan sonra 4. Kuvvet olarak denetleme gücü tartışılmazdır. Kamu adına haber alma ve bu haberi yayma özgürlüğü, asla gerçekleri çarpıtma özgürlüğü değildir. Ne yazık ki İzmir’de çok küçük ve belirli bir grup, benim ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in de içinde olduğu bazı belediye başkanlarını sistematik olarak karalama gayretine girmiştir. 

Güneş balçıkla sıvanmaz, fakat balçık onu tutanların eline yapışır.

Net ve açık söylüyorum;  Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, başarılı bir başkanımız olarak tüm imkanlarını seferber etmiş, İzmirlinin ihtiyaçlarını gidermektedir. Önceki gün gazetecilik ilkelerine sıkı sıkıya bağlı ve prestijli iki kurumda çalışan iki gazeteci arkadaşımız yatırımlardan ülke genelindeki sorunlara kadar pek çok alanda sorular sordu, açık yüreklilikle yanıt verdik. Sorulardan biri de Bornova’da 30 ayda gerçekleştirdiğimiz 30 projemizin açılışı ile ilgiliydi. Asfalt tesisimizin hazır olduğunu, doğalgaz bağlantısının beklendiğini, ardından Bornova genelinde hızla asfaltlama çalışmasana başlayacağımızı ifade ettik. 

Yol ve altyapı sorunları ülke genelinde olduğu gibi Bornova’da da öne çıkmaktadır. Pandemi sonrasında daha da artan araç sayısı, doğalgazdan, internet sağlayıcılarına kadar sayısız kurumun yaptığı kazılar, yolların geçmişe göre daha hızlı bozulmasına neden olmaktadır. Yol ihtiyacı da, yollara bakım ihtiyacı da geçmişe göre çok artmıştır. Gazeteci arkadaşlar, başka ilçelerin de benzer yatırımlar için çalışmaya başladıklarını hatırlatmaları üzerine;

“Buca, Bornova, Karşıyaka, Konak gibi büyük ilçeler aslında Türkiye’de 40 ilden büyük ilçeler. İl kadar hatta daha fazla nüfusları var. Onların hizmet kalitesi ve hizmet hızı için bu tip yatırımların yapılması gerektiğine inanıyorum. Çünkü bir tek Büyükşehir Belediyemizin 30 ilçenin tamamına aynı anda hizmet etmesini beklemek doğru değildir, vatandaşın beklentilerini 5 yıllık görev süremiz içinde tamamlamayı çok mümkün kılmayacaktır” dedim. 

Maksadı belli olan gazete, bu sohbet içinden”5 yıl” ve “mümkün değil” ifadelerini cımbızlayarak bizim sözümüz ve amacımız dışında bir anlama gelecek biçimde kullanmıştır. 

Öncelikle bu iki arkadaşımızı ya da röportajı yayınlayan kurumlarının ismini geçirmemiş, bu ifadelerin alıntı olduğunu söylememiş, sanki bu sözler kendilerine söylenmiş, kendileri bu ifadeleri duymuş gibi yazarak arkadaşların emeklerine haksızlık etmiştir. Ancak alıntı olduğunu bilerek ve isteyerek yazmamışlardır, çünkü ifadelerin tamamını okuyan bir kişi, asla bu gazetenin söylediğimizi iddia ettiği şeyleri göremeyecektir. 

Bu yatırım sadece Bornova’ya değil, İzmir’e yapılmaktadır. Biz geçmişte de söyledim, şimdi yine söylüyorum: Bu tesis, Bornova-Büyükşehir ayrımı yapmadan tüm İzmir’e hizmet etmeye hazırdır. Sorumluluk alanı dışında noktalara da yapacağımız protokollerle ve bedeli alınmak koşuluyla –aksi durumda kamu zararı oluşur- hizmet vermeye de hazırdır. Bu kuruluşun amacı canla başla çalışan, kente değer belediyeleri karalamaktır. Belediye başkanları arasında -hiç olmadığı halde- kavga varmış gibi bir hava yaratmak istemektedirler. 

Dr. Mustafa İDUĞ

Bornova Belediye Başkanı"

Editör: Haber Merkezi