Karşıyaka Belediyesi, halkın ibadet yeri camiler, cemevleri, kiliseler ve çevrelerine yönelik yaptığı çalışmalara Ramazan Bayramı öncesi hız verdi. Karşıyakalıların daha temiz ve hijyenik koşullarda ibadet etmesi için 30 kişilik özel bir ekip kuran belediye, ilçe genelindeki ibadethanelerde seferberlik başlattı. Arife gününe kadar çalışmalarını sürdürecek olan belediye ekipleri, bayram sonrasında da temizlik çalışmalarını rutin olarak devam ettirecek.

YIL BOYUNCA SÜRECEK

Karşıyaka Belediyesi ekipleri çalışmalar kapsamında ibadethanelerde halıları süpürüyor; kütüphaneyi, mihrabı, minberi, vaaz kürsüsünü, ayakkabılıkları, camları baştan aşağı temizliyor. Temizlikle birlikte cami ve cemevleri etrafında çevre düzenlemeleri de belediye ekiplerince yapılıyor. Din görevlilerinden gelen taleplere göre temizlik programını oluşturan ekipler, ibadethanelerin temizleme uygulamasına belirli periyotlarla yıl boyunca devam edecek.

HERKES MEMNUN

Uygulamadan memnun olan din görevlileri “Çok güzel bir uygulama, belediyemizin ibadethanelere sahip çıkması çok anlamlı. Çok teşekkür ediyoruz ve memnun olduk” dedi.

Editör: Haber Merkezi