Karya Tiyatro Atölyesi, Dikili Belediyesi'nin konuğu olarak Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün Ocak Ayı Sanat Etkinlikleri kapsamında "Hürkuş" isimli tek perdelik çocuk oyununu ile 3-4 Şubat tarihlerinde Dikilili çocuklarla buluşturacak.

Yarıyıl tatilinin son günlerinde çocuklara keyifli anlar yaşatıp, moral depolayarak okula başlamalarına katkı sunmayı hedefleyen Dikili Belediyesi, Dağlar Uygur tarafından kaleme alınıp, yönetilen ve Karya Sanat Atölyesi’nin oyuncuları Orkun Tepeköylü, Cansu Akbaş, Mert Tireli ve Fatmanur Ergül tarafından sergilenecek 'Hürkuş' isimli oyunu Dikilili çocuklarla buluşturacak. Çandarlı Vuslat Demir Konferans Salonu'nda 3 Şubat Cumartesi günü 14.00 ile 15.30 saatlerinde, 4 Şubat günü ise Dikili Belediyesi Kültürevi'nde 13.30 ve 15.00 saatlerinde sahnelenecek oyunlarla, çocuklara tiyatro sevgisini aşılamanın yanı sıra miniklere moral takviyesi yapılarak 2. yarıyıl dönemine daha güçlü bir şekilde başlamasına katkıda bulunmak hedefleniyor.

Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü G. Taner Şen, 2017-2018 eğitim, öğretim yılının ilk yarısında yoğun ders programıyla yorulan minik öğrencilerin yorgunluğu üzerlerinden atmalarına ve stressiz bir şekilde ikinci döneme başlamalarına katkı sunmak için anlamlı bir çalışmayı hayata geçirdikleri belirtti. Şen, "Ocak Ayı Sanat Etkinliklerimiz kapsamında gerçekleştireceğimiz tiyatro gösterimlerinde çocuklarımızın tiyatroyla bütünleşmesini hedefledik. Bu düşüncemiz kapsamında okul zillerinin yeniden çalmasına saatler kala "Hürkuş" isimli tek perdelik çocuk oyununu önce Çandarlı'da ardından da Dikili ilçe merkezinde çocuklarla ücretsiz olarak buluşturacağız. Yaşamın her alanında vatandaşlarımızla bir bütün olmayı hedefleyen müdürlüğümüz, bu anlamlı çalışmayla da geleceğe kararlılıkla yürüyecektir. Geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklarımızı ve ailelerini oyunların gösteriminde misafirlerimiz olmaya davet ediyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi