İzmir Büyükşehir Belediyesi, son olarak Foça Ziraat Odası bünyesinde kurduğu “elektronik kantar” ile köylünün hasat dönemindeki ihtiyaçlarından olan tartı sorununu çözdü. Mahsulün tüketiciye ve işleme tesislerine ulaştırılmasını kolaylaştıran elektronik kantar sayesinde hem üretici desteklendi hem de ürünlerin pazarlama süreci kolaylaştı.

3 AYDA 3 BİN ÇİFTÇİ YARARLANDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, doğru ve hızlı bir nakliye süreci için önemli araçlardan biri olan elektronik kantar ile son üç ayda 3 bin köylü ve çiftçiye ait nakliye araçlarına “ücretsiz tartı” hizmeti verdi. En son teknoloji kullanılarak Eski Foça- Gerenköy yol ayrımında kurulan 40 ton kapasiteli kantar ile sadece bölge köylüsünün değil komşu ilçelere bağlı çiftçinin de en önemli ihtiyaçlarından birinin giderildiğini ifade eden Foça Ziraat Odası Başkanı Ercan Yüksektepe, sağladığı desteklerden dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkürlerini iletti. Yüksektepe, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hasat sonrası ihtiyaç duyulan en önemli masraf kalemlerinden birini ortadan kaldırdığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, son 3 yıl içinde ziraat odaları aracılığıyla Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Selçuk, Tire, Torbalı ve Urla'da “Tarım Makine Parkları” kurdu.

Editör: Haber Merkezi