BORNOVA belediyesi, 2014 yılında kurduğu Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü aracılığıyla, mahalle statüsü kazanan ulaşım imkanları sınırlı olan köylerdeki kadınlara, ulaştı. Psikolog ve danışmanlar, ilk olarak Yakaköylü kadınlarla bir araya geldi, sorunlarını dinledi, çözüm önerilerinde bulundu.

Belediye bünyesinde kurulan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, kent merkezine ulaşımı kısıtlı kadınlar için hazırladığı çalışmayı hayata geçirdi. Buna göre, müdürlük bünyesinde bulunan psikolog ve danışmanlar, ilk olarak Yakaköylü kadınlarla bir araya geldi. İzmir Barosu avukatlarından Şenay Tavuz'un da bulunduğu toplantıda, belediyenin kadınlara ve çocuklara yönelik hizmetleri ile bu hizmetleri nasıl alabilecekleri anlatıldı. Kadın Kooperatifi hakkında bilgi verildi, üreten kadınlar olarak bu kooperatife katılmaları istendi. Ayrıca kadınların sorunları dinlendi, çözüm önerilerinde bulunuldu.

Proje hakkında bilgi veren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kadınlara, çocuklara ve yaşlılara her zaman pozitif ayrımcılık yaptıklarına dikkat çekti. Olgun Atila, "Bu hedefle göreve gelir gelmez Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzü kurduk. Kent merkezimizdeki kadınlarımızın bize ve hizmetlerimize erişimi çok kolay. Ama köylerdeki istedikleri zaman bunu yapamıyor. Bu yüzden biz onlara geldik. Bu toplantılarımız diğer köylerimile de devam edecek" dedi.

 



 

 

Editör: Haber Merkezi