İz Gazete – Konak Belediyesi’nin katkılarıyla her sene düzenlenen, bu sene 25-26 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Alsancak Şenliği’nin tanıtım toplantısı Sevinç Pastanesi’nde gerçekleşti. Toplantıya, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği yöneticileri ve muhtarlar katıldı. Şenlik hakkında kısa bilgilerin verildiği toplantıda, tüm İzmirliler Alsancak Şenliği'ne davet edildi.

Kültürel etkinliklere devam edeceklerini ifade eden Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, amaçlarının insanları bir araya getirip güzel vakit geçirmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, ülke olarak mutsuz günler geçirdiklerini dile getirdi. “Bu umutsuzluk karşısında umudun var olduğunu göstermeliyiz” diyen Pekdaş, 8 bin 500 yıllık tarihi olan kadim şehrimizin en eski mahallesi Alsancak’ın şenliği çok önemli bizim için” dedi.

Acılarının olduğunu söyleyen Pekdaş, buna rağmen İzmir’in biriktirdiği değerleri yaşatmak için barış demeleri gerektiğini, bunun için ise İzmirlilerin bu şenliğe sahip çıkmaları gerektiğini söyledi.

İki gün sürecek olan şenlik kapsamında tenis ve tavla oyunları, duvar boyama etkinliği ve yemek yarışmalarının yanı sıra, tiyatro ve müzik gösterimleri de İzmirlilerle buluşacak. 

Editör: Haber Merkezi