Ücretsiz kurslarda hem öğrenme hem de eğlenme fırsatı bulan 177 çocuğa katılım belgelerini takdim eden Başkan Akpınar, “Her şey geleceğimizin teminatı çocuklarımız için. Onlarla birlikte, onlar için en güzel hizmetleri sunmaya devam edeceğiz” dedi.

ÜCRETSİZ HİZMET

Karşıyaka Belediyesi tarafından çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla kurulan Çocuk Kulübü; kış döneminde 9 farklı branşta ücretsiz kurs düzenledi. Ata Model Uçak Yapımı, İngilizce Drama, Fransızca Drama, Karikatür, Fen Teknolojileri, Satranç, Eğlenceli Matematik, Kağıt Katlama Sanatı ve Diksiyon kurslarından toplam 177 çocuk yararlandı. Uzman eğitmenler tarafından verilen kurslar ile çocukların eğitim yaşamlarına destek sağlanırken, sosyalleşme ve yeteneklerini keşfetme imkanı da sunuldu.

ANLAMLI TEŞEKKÜR

Çocuk Kulübü, kurs döneminin finalini de Çarşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle yaptı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan çocuklar, katılım belgelerini Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın elinden aldı. Kulübün çocuklarına hem eğitim hem de kişisel gelişim anlamında büyük faydalar sağladığını anlatan veliler ise sunulan ücretsiz hizmetler için Başkan Akpınar’a teşekkür etti.

“ENERJİMİN KAYNAĞI ÇOCUKLAR”

Başkan Akpınar, “Belediye Başkanı olduğum gün, en büyük hayalim çocuklarımız için daha güzel ve daha mutlu yaşayabilecekleri bir kent yaratmaktı. Bu yönde projeler üretmeye karar verdim ve ‘Bu kenti çocuklar ile birlikte yöneteceğim’ diye yola çıktım. Sevgili dostum, değerli arkadaşım Vecdi Altay ile Çocuk Kulübü’nü kurduk. İki yılda kulübümüz bin 700 üyeye ulaştı. Toplam 600 çocuğumuz kurslarımıza katıldı. Zihinsel ve bedensel gelişime yönelik eğitimler aldılar. Kulüp üyelerimizin hazırladığı Çocuk Gazetemiz de 15. sayıya ulaştı. Bana sokakta bu kadar enerjiyi nereden buluyorsun dediklerinde, ‘Ben enerjimi çocuklardan alıyorum. Onlar benim vitaminim’ diyorum. Onlarla birlikte, onlar için en güzel hizmetleri sunmaya devam edeceğiz. Bu kentte en güzel şekilde yaşamaları adına var gücümüzle çalışacağız” dedi. 

Editör: Haber Merkezi