İzmir'in kurtuluşunun 94. yıldönümü, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından günün anlamına uygun bir çoşkulu bir programla kutlanacak. 

Kutlamaların ilk adımı olarak 9 Eylül Cuma günü saat 09.00'da, 94. Yıl Zafer Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Türk Ordusu’nun 9 Eylül 1922'de İzmir’e girerken kullandığı güzergâh üzerinde düzenlenecek yürüyüş, Basmane Karakolu önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı'nda son bulacak. Burada Atatürk Anıtı'na çelenk konulacak. 94. yıldönüm etkinliklerinin bir sonraki adımı ise saat 10.30'da Konak Meydanı'ndaki Hükümet Konağı'na süvari birlikleri tarafından Türk bayrağının çekilmesi olacak. 

Saat 11'de de Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İzmirlilere seslenerek, 94. kurtuluş yıldönümü mesajını iletecek. Ardından Şef Uğur Sayınbatur yönetiminde, "Kültür Modern Brass Ensemble Konseri” ve şiir dinletisi İzmirlilerle buluşacak. Tire Belediyesi, Gaziemir Belediyesi ve Seferihisar Belediyesi dans toplulukları da birer halk oyunları gösterisi gerçekleştirecek.

Saat 17.30'da "Atlı Süvari Birlikleri" Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na kadar geçiş yaparak halkı selamlayacak.

İzmirlilerin çok sevdiği Fener Alayı ise saat 20.30'da başlayacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve halk Büyükşehir Belediye Bandosu Eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüyecek.

Kutlamaların son ayağı ünlü tenor Murat Karahan ve Kültür Modern Branss Ensemble Konseri olacak.

Editör: Haber Merkezi