YAĞIZ BARUT / İZ GAZETE - Partisinin Çiğli İlçe Kongresi’nde konuşan ve “Bugün bayram günüdür” diyen Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan “AKP gibi yukarıdan atamalarla ‘sen delege olacaksın, başkan olacaksın’ denilen kongreler değil bizim kongrelerimiz. Biz demokrasiyi tabandan inşa ediyoruz. Biz genel başkanımızı da seçimle belirliyoruz. 3 tane ilçe başkanı ile çalıştım. Bütün ilçe başkanlarını kutluyorum. Belediyemizle bütünlük içinde çalıştılar.”dedi.

‘MERTOĞLU’NU KUTLUYORUM’

Zeynel Mertoğlu’nun yeni bir yönetim için aday olmadığını vurgulayan Arslan, “Demokrasi budur, kendisini kutluyorum. Yeni yüz olan Erkan Akar’ı da kutluyorum. Büyük bir cesarettir yaptığı. Ancak kazananı omuzlarımıza alacağız”diye konuştu. “Zincirleri kıra kıra AKP’ye karşı gidiyoruz” diyerek parti içindeki ayrılıklara değinen Arslan, “Parti içinde kime zincirleri kırarak geliyorsun. Bu yanlışlardan kurtulalım. Kimse partiyi yıpratmak için aday olmasın. Bu kongreden sonra seçilecek arkadaşlarımız da özveriyle hizmet vermeliler ve bizleri İzmir’de temsil edecekler, buna inanıyorum.”şeklinde konuştu.

‘OYLARIMIZI ARTTIRDIK’

Seçimlerde oylarını katlayarak mücadeleye devam ettiklerini açıklayan Arslan, “Benden önce 9 bin oy farkla aldığımız seçimleri 23 bin oy farkla aldık. Referandumda 3,5 kata çıkardık oylarımızı. Çünkü partililerimiz çalıştı ve ev ev dolaştılar. Yeni gelecek başkanım ve yönetimiyle uyumlu çalışarak birlikte meclis üye sayımızı da 28 e çıkaracağız buna inanın. Kimse partiyi yıpratmak için aday olmasın. Rövanş alalım anlayışı olmaz arkadaşlar, kime karşı rövanş alıyorsun. Yeni arkadaşları şimdiden kutluyorum.”ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi