Kooperatif açılışına Güzelbahçe Kaymakamı Bülent Bayraktar ve eşi Yasemin Bayraktar, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve Eşi Nilüfer İnce, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen ve yönetimi, İYİ Parti İlçe Başkanı Afet Albaş ve yönetimi, Belediye meclis üyeleri, Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Koop. Başkanı Mehmet Sever, Çamlı Üretim ve Pazarlama Koop. Başkanı Gurbet Gündüz Çevik, Çamlı Tarımsal Kalkınma Koop. Başkanı Mustafa Alkan, STK başkan ve yöneticileri, Çamlı Köyü Muhtarı Hüseyin Çakır, Çelebi Mahalle Muhtarı Orhan Soycan ve vatandaşlar katıldı.
 Çamlı Köy Tiyatrosu’nun oynadığı Koperatiflerin önemi ve kadınların isteyince neleri başara bileceğini gösteren ‘Koop Koop Ayşe’ oyununu seyircilerden büyük alkış aldı.

 ‘KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR’

Kooperatifleşmede kadınların ön plana çıkmasının önemli olduğunu ifade eden Güzelbahçe Kaymakamı Bülent Bayraktar, ’’Kooperatif açılışında ve kooperatifleşmede kadınların elinin ve emeğinin ön plana çıkması son derece önem arz ediyor. Bu topraklarda 200 yıldır kadınların verdiği özgürlük mücadelesi açısından çok önemli olduğu düşünüyorum. Büyük önderimizin Mustafa Kemal Atatürk’ünde dediği gibi ‘Köylü milletin Efendisidir’ sözüyle bu işin bir köyde yapılması ayrı bir önem taşıyor. Artık hayat köy de doğada yani burada. Kooperatif emek, demokrasi, dayanışma ve şeffaflık ister. Eğer bunlar sağlanmaz ise kooperatifler başkalarının eline geçer. Bizim üzerimize ne düşüyorsa elimizden geleni yapacağız. Başarılar diliyorum’’ dedi. 

‘KADIN ERKEK BİR OLDUĞU ZAMAN BAŞARI GELİR’

Kooperatifin kadın erkek el ele olmasın ile daha da başarıya gideceğini ifade eden Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce,‘‘ Güzel bir tiyatro ile kooperatifleşme güzel bir biçimde anlatıldı. Çevremizde dayanışma içinde olacağımız tecrübelerinden yararlanacağımız kooperatiflerimiz var.  Sayın kaymakamımızda ilçe tarım müdürlüğümüze destek olma konusunda gerekli konuşmaları yapmış. Bize girişimcilik için geldiğinizde sizin sadece önünüzü açtık. Muhtarımızın ve Köy Koop. Birliği Başkanı Neptün Soyer’in de kooperatifimize büyük katkıları var. Biz sadece bizden istediklerinizi yaptık. Bütün kooperatifleri de bu yönde teşvik etmeye çalışıyoruz. İlçemizde kadın örgütlenmesi ve kadının erkek üzerindeki üretimi destekleyici isteği ve talebi her geçen gün artması bize büyük umut ve güç veriyor. Kooperatifçiliğin bilincinden ayrılmadan, başarılı kooperatifleri örnek alarak, onlarla birbirimizi destekleyerek bu yolda başarılı olmamamız için hiçbir neden yok. Çamlı da üretim var. Birçok ürün yetişiyor. Kadın ve erkek ile birlikte bu işi yaparsak bu ürün Çamlı’da kalır ve üretilir. Belediye olarak tercihimiz kooperatiflerle çalışmak. Bu işe zeytinle başlamak istiyoruz. Önünüz açık. Artık kurumsallaştınız. Bu işin zorlukları ve kolaylıkları var. Ancak kadın ve erkek el ele başarı getirir. Kadın ve erkeğin bir olduğu kooperatifte başarı gelecektir. Yolunuz açık olsun, her zaman sizinle olacağız’’ dedi.

BİR RÜYA GERÇEK OLDU

Çamlı Köyü Üretim ve Pazarlama Kooperatif Başkanı Gurbet Gündüz Çevik, “Bu Kooperetif bizim için bir rüyaydı bir hayaldi ama gerçekleşeceğini biliyorduk. ‘Dünyada her şey kadının eseridir’ diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürüyerek, kendimize güvenerek, başaracağımıza inanıyorum. Kadın ayakları üstünde durarak özgürleşir. Köyümüzün kalkınmasına önemli rolü olacaktır. Kooperatifimizin kazandıracakları sadece ekonomi ile sınırlı değildir. Köyümüz hala ekolojik tarımın yapılabildiği buna bağlı olarak doğal besicilik ile hayvancılığın da doğal kalmayı, sürdüre bildiği şanslı köylerden biridir. Tüm bunlardan yola çıkarak köyümüzün ürünlerini kooperatifimizin aracılığı ile halkımız ile buluşturmak, sağlıklı ürünleri insanlara ulaştırabilmek için önemli bir yer olacaktır. Bizlere katkı koyan Sayın Belediye Başkanımıza, eşlerine, Köy Koop. Birliği Başkanı Sayın Neptün Soyer’e ve katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“BİZ SİZE İNANIYORUZ”

Güzelbahçe’de üretici kooperatifleri kurmak hep arzulanan ve  istenilen bir girişim olduğunu söyleyen Nilüfer İnce, “Güzelbahçe de bildiğiniz gibi birçok kooperatif bulunmakta. Bu kooperatiflerin bir kısmı aktif bir kısmı az aktif. Arzumuz bu kooperatifler güç birliği içinde daha organize olmaları ve daha aktif çalışmalarıdır. Çamlı köyünde bu güç oluştu. Gurbet arkadaşımız önderliğinde, sevgili dostum, arkadaşım Köy Koop. Birliği Başkanı Neptün Soyer’in desteği ve Mustafa Başkanın katkısıyla kooperatifimizi kurduk. Biz size inanıyoruz, Çamlı Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’nin yanındayız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Çamlı Köyü Muhtarı Hüseyin Çakır, “Topraktır bizlere can veren anlımızın teri emeği topraktır. Toprağın emeğe, emeğin berekete dönüşmesinden çok mutluyum. Yetiştirdiğimiz ürünleri markalaştırarak sofralarınıza taşınmasında kooperatifimiz sayesinde olacak. Ayrıca her cumartesi kadın üretici pazarımız kurulmaktadır. Köylünün yetiştirdiği ürünler satılmaktadır. Kooperatifimizin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Güzelbahçe Belediyesi Halk Oyunları Kadın Zeybek Ekibi sahne aldı. Kadınların zeybek figürleri göz doldurdu. Açılıştan sonra misafirlere geleneksel bulgur aşı ikram edildi.

Editör: Haber Merkezi