Ocak ayında Elazığ Sivrice merkezli yaşanan 6.8 şiddetinde depremde zarar gören vatandaşlar için bir kampanya çağrısında daha bulunan Güzelbahçe Belediyesi vatandaşlardan gelen yardımları deprem bölgesine gönderdi.
 

'VATANDAŞLARIMIZIN YARALARINA MERHEM OLMASINI İSTİYORUZ' 

Türkiye Elazığ ve çevre illerde yaşanan depremin yaralarını sararken, Güzelbahçe’den ikinci yardım yola çıktı. Deprem bölgesinin mevsim koşullarından dolayı soğuk geçmesi elektrikli ısıtıcı, battaniye ve gıda ihtiyacı olduğunu belirten Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Deprem bölgesiyle devamlı iletişim halindeyiz. İhtiyaçlarının ne olduğuna dair bilgiler bize aktarılıyor. Bölgede kış ayı olduğu için -10, -15 dereceleri bulan hava koşulları yaşanıyor. Bizler deGüzelbahçeli vatandaşlarımıza evlerinde kullanmadıkları elektrikli ısıtıcıları, battaniyeleri ve imkânları doğrultusunda gıda yardımında bulunmaları için çağrıda bulunduk. Sağ olsunGüzelbahçeli hemşerilerimiz bu çağrıya duyarsız kalmadı ve yardımları belediyemize ulaştırdılar. Tüm vatandaşlarımıza bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Devletimiz gereken yardımı deprem bölgesi için yapıyor. Bizlerde vatandaşlarımızın yaralarına bir nebzede olsa merhem olmak için bu kampanyayı bir kez daha düzenledik. Yardımlarımız yola çıktı. En kısa sürede yerine ulaşacaktır. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı vatandaşlarımıza büyükten geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Umarım ülkemiz bir daha böyle büyük felaketle karşı karşıya kalmaz” diye konuştu. Başkan İnce deprem bölgesine gidecek gıda paketlerine yardım etti.

Ayrıca Güzelbahçe MEV Koleji öğrencileri de depremde zarar gören vatandaşlara giyim, gıda ve çocuklar için oyuncak yardımında bulundu.

Editör: Haber Merkezi