19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Güzelbahçe’de sabah çelenk töreniyle başladı. Gün boyu anons araçlar, marşlar ve şarkılar çalarak Güzelbahçelilere tam bir bayram havası yaşattı. Pandemi nedeniyle etkinliklerin yapılmadığı 19 Mayısta Güzelbahçe Belediyesi sosyal medya hesaplarından online konser düzenledi.

’19 Mayıs bizim haklı gururumuz’

Bağımsızlık gününü büyür bir gururla kutladıklarını söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın milletçe haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl ve bu yıl 19 Mayısı alanlarda coşkuyla kutlayamamanın burukluğunu yaşıyoruz. Biz de bu heyecanı Güzelbahçelilerin evlerine taşımak için sosyal medya hesaplarımızdan böyle bir konser düzenledik. Bu özel günde; vatan ve millet uğruna büyük fedakârlıklar göstererek bizlere bağımsız ve özgür bir ülke bırakan başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bütün şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Atatürk’ün büyük güven duyduğu gençlerimize ülkemizin kalkınması ve ilerlemesi için bizlerde yol göstermeli ve geleceğin teminatı gençlerimize bu bayrağı devretmeliyiz. Atatürk’ün de dediği gibi ‘Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz’ sözünü kendimize şiar edinmeliyiz” diye konuştu.

Positive Live Project grubu bir birinden güzel şarkıları seslendirdi. Finali İzmir marşıyla tamamlayarak 19 Mayıs coşkusunu tüm evlere taşıdı.

Editör: Haber Merkezi