Güzelbahçe Belediye Düğün Salonu bahçesinde "Doğanın dostlara ihtiyacı var gelin dost olalım" teması ile yapılan Turizm Haftası etkinliklerine Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, Kent Konseyi Başkanı Ozan Parlar, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, "Güzelbahçe'nin markalaşma yolunda attığı çalışmaları destekliyorum ve turizm alanında önemli markalar arasına gireceğini inanıyorum" dedi. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de, "Turizm haftasında ilçemizin özellikle ekoturizmini ön plana çıkarmak istiyoruz. Güzelbahçe'mizdeki bu dostluğun, barışın, kardeşliğin tüm yurda yayılmasını diliyorum" diye konuştu.

Kentin doğal, çevre ve kültürel değerlerini öne çıkarmayı amaçladıklarını belirten Kent Konseyi Başkanı Ozan Parlar da şunları söyledi:
"Turizm Haftası kapsamında Güzelbahçe'mizin Ekolojik Turizm Bölgesi olması için farkındalık yaratmak, ekolojik turizmde yerel halkın gelirlerinin artacağını göstermek için yerel ürünleri ve yemekleri tanıtmak istiyoruz. Güzelbahçemizin doğasını ve çevresini öne çıkarmaya çalışıyoruz."

Etkinliğe katılan İzmir Volkswagen Sevenler Derneği'nin kent turu büyük ilgi gördü. Torbalı Yörük Derneği ile TEMAD'ın folklor ekibi gösteri, Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu yelpaze şovu yaptı. Katılımcılar, el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi. Yöresel yemekler satışa sunuldu.

İkinci gün ise Yelki'deki İnkaya Mağarası'na gezi düzenlendi. Yelki Semtevi önünden başlayan yürüyüş İnkaya Mağarası'na kadar sürdü, daha sonra semtevi önünde katılımcılara ikramlar yapıldı.

Editör: Haber Merkezi