Güzelbahçe Belediyesi’nin 2020 yılı içerisinde yapmış olduğu Mavi Bayrak başvurusu kabul edildi. Türkiye Çevre ve Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Kuzey Ege İlleri Bölge Koordinatörü Doğan Karataş ve Yardımcı Koordinatör Yetkin Karabinalı Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’yi ziyaret ederek başvuru ile ilgili bilgilendirmeyi yaptı.

İNCELEMELER OLUMLU

Güzelbahçe'nin ilk defa Mavi Bayrak almak üzere başvurusu yapılan Siteler Mahallesi ikinci liman halk plajı için son kontrolleri yaptıklarını söyleyen TÜRÇEV Kuzey Ege İlleri Bölge Koordinatörü Doğan Karataş, “Yaptığımız kontroller sonucunda Mavi Bayrak'ın kazanılmasıyla ilgili tüm gerekli sürecin tamamlandığı görüşüne varıldı. Güzelbahçe'nin Mavi Bayrak'ın kazanması sürecinde şu ana kadar herhangi bir engel yok. Yaptığımız incelemelerde ve son kontrollerde olumlu görüş bildirdik. Plajın ve denizin temizliği konusunda Güzelbahçe Belediye Başkanımız Mustafa İnce'ye bu konuyu aktarmak için ziyarette bulunduk. Bilgilendirme yaptık. Kente ve çevreye vermiş olduğu önemden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz'' dedi.

MAVİ BAYRAK MARKA DEĞERİNİ ARTTIRACAK

Nazik ziyaretleri için TÜRÇEV koordinatörlerine teşekkür eden Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ''Siteler Mahallesi İkinci Liman da yer alan 25 metre genişliğinde, 130 metre uzunluğundaki halk plajımıza 'Mavi Bayrak'ı kazandırmak istiyoruz. Güzelbahçe her geçen gün marka değer artan bir ilçe konumunda. Günü birlik turizmle, doğası ve kent yapısıyla İzmir’in en gözde ve gelişen ilçelerinden biriyiz. 7.2 km sahil şeridimizle denize girilmesi en güzel ve rahat yerlerden biri. Siteler mahallemizde bulunan halk plajımıza yaz döneminde büyük bir ilgi görüyor. Bazen hafta sonları insanlar yer bulamıyor. Biz de bu plajımızı mavi bayrak standartlarına getirmek için gerekli çalışmaları başlattık ve başvurumuzu yaptık. Bunun da olumlu sonuçlanması bizleri memnun etti. Güzelbahçe’mize ‘Mavi Bayraklı Plaj’ kazandırmak bizler için büyük bir mutluluk olacaktır. Bu süreçte emeği geçen TÜRÇEV koordinatörlerimize ve yönetimine teşekkür ediyorum. Mavi bayrağımız onaylanıp plajımızda göndere çekildiği zaman bizler için büyük bir gurur kaynağı olacaktır. Plajımızın mavi bayrağı almasıyla vatandaşlarımızın buna sahip çıkmasını, denizimizi ve plajımızın temiz ve çevreye zarar vermeyecek şekilde kullanılmasını temenni ediyoruz. Mavi bayrağın Güzelbahçeli hemşerilerime hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

MAVİ BAYRAK NEDİR?

Mavi Bayrak Programı ilk olarak 1985 yılında Fransa'da ulusal düzeyde uygulanmaya başlamıştır.1987 yılının Avrupa Birliğinde, Çevre Yılı ilan edilmesiyle Avrupa Birliği’nde güvenli yüzme alanlarının teşvik edilmesi amacıyla, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’na(FEE) kampanyayı yürütmesi için devredilerek, uluslararası boyuta taşınmıştır. Öncelikle Avrupa Birliği üyesi olan ülkelerde uygulanmaya başlamakla birlikte, 1992 yılından itibaren AB ülkelerinin dışındaki ülkelerde FEE’ye üye kabul edilmeye başlanmıştır.

Editör: Haber Merkezi