Koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok işletmenin kapatılması ve iki günlük sokağa çıkma yasağı nedeniyle beslenme kaynakları azalan ‘Can Dostlara’ Güzelbahçe Belediyesi mama dağıttı.

‘Hayat paylaştıkça güzeldir’

Koronavirüs ile birçok noktada mücadele ettiklerini belirten Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, sokaktaki can dostları unutmadıklarını, bugüne kadar 300 kg mama dağıttıklarını belirtti. Başkan İnce, “Bizler kendi ihtiyaçlarımızı bir şekilde karşılıyoruz fakat bizlere bu konuda muhtaç olan sokaktaki can dostlara sahip çıkmamız gerekiyor. Hafta sonu 2 günlük sokağa çıkma yasağı nedeniyle, öncesinde gıda üretimi yapan işletmelerin geçici süreyle kapatılması sokaktaki dostların beslenme kaynaklarını azalttı. Vatandaşlarımız kendi kapılarının önünde besliyorlar fakat bu yeterli olmuyor. Bizde Sağlık İşleri Müdürlüğü Veterinerlik birimi olarak hizmete devam ediyoruz.

Sağlık işleri Müdürümüz ile birlikte 3 hekim, 1 veteriner teknikeri, 4 personelle tam kadro hizmetteyiz. Mesai saatleri 08:30-12:30 13:30 – 17:30 arası tam gün, hafta sonları 08:-13:00 arası hizmet vermeye devam ediyor. Koronavirüs sürecinde geçici bakım evimiz vatandaş girişlerine kapatıldı. Onun haricinde salgından önceki tüm işlemlerimize devam ediyoruz. Hasta bakım- tedavi- kısırlaştırma- ameliyat -operasyon her şey aynı şekilde devam ediyor. Belediyemizin Veterinerlik Birimi tarafından 12 mahalleye belirli periyotlarla mama dağıtımı yapıyoruz. Her yere yetişmemiz bazen mümkün olmuyor. Bu konuda sevgili Güzelbahçelilerden destek bekliyoruz. Kapılarının önüne bir kap su, bir kap mama koyarlarsa sokak dostları da bu zorlu süreci bizlerle birlikte aşacaklardır. Bu dünya tüm canlılar için o yüzden hayat paylaştıkça güzeldir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi