Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Fevzipaşa Mahalle Muhtarı Yalçın Girgin ve Fen İşleri ekipleri ile birlikte Fevzipaşa Mahallesi’nde devam eden çalışmaları takip etti.

Sokaklardaki su bağlantılarından sonra yapılan üst yapı çalışmaları için mahalle sakinlerinin görüşlerini dinleyen Belediye Başkanı Fatih Gürbüz; “Estetik görünüm ve ihtiyaçlara göre özellikle yağmurdan etkilenmemek adına ileriye dönük yapacağımız dokunuşlarla mahallemiz için hızlı bir çalışma yapacağız. Yollarımız tamamen iyileştikten sonra yeşil alanlar oluşturmak için de çalışmaya devam ediyoruz.”dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Foça Belediyesi’nin enerjisi ile gerçekleştirilen su isale hattı çalışmaları kapsamında; kırk yıllık eskiyen 23 kilometrelik iletim hattı ve 72 kilometrelik şebeke hattı yenileniyor. Yeni 5 bin metre küplük su deposu ile önümüzdeki 50 senede su sorunlarının yaşanmaması hedefleniyor.

KANALİZASYON SORUNU BİTİYOR

Arkeolojik sit alanı olan bölgede yıllardır eksik olan ve yapılamaz denilen kanalizasyon çalışmasına tüm izinler alınarak yapımına başlandı. Sit bölgesinde tahribat yaşanmaması için kazılar elle devam ediyor.

Alt yapısı tamamlanan bölgelerde üst yapı yol çalışmaları devam ediyor. Foça’da en çok ihtiyaç duyulan yol çalışmaları da bu vesile ile tamamlanıyor. Çalışmalar, sit alanı ve Özel Çevre Koruma Bölgesi olan yerlerde arkeologlar eşliğinde devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi