İzmir’in Gündoğdu Meydanı Konak Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlediği ilkokullar arası Bebestad Atletizm Oyunları’na ev sahipliği yaptı. Çocuklara atletizm sporunu sevdirmek ve spora teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmaya ilçe sınırları içinde eğitim veren 21 ilkokuldan 2 bin 200 ilkokul öğrencisi katılırken, meydandaki çim alana kurulan parkurlarda 840 minik sporcu performanslarını sergiledi. Konak Belediyesi Spor Müdürlüğü'nce hediye edilen rengârenk şapka ve tişörtlerle Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda gökkuşağını anımsatan bir görüntü oluşturan minik sporcuların yarışma heyecanı görülmeye değerdi. Okul öncesi, birinci, ikinci ve üçüncü sınıf olmak üzere toplam dört kategoride takım halinde yarışan öğrenciler, özel hazırlanan dört ana parkurda yeteneklerini sergiledi. Kanguru, Kurbağacık, Top Atma ile Formula yarışlarında dereceye girmek için ter döken öğrenciler hem yarıştı hem de keyifli bir gün geçirmenin tadını çıkardı.

ŞAMPİYONLAR KUPALARINI ALDI

Konak Belediyesi, Konak Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğinde düzenlenen organizasyonda gün boyu süren yarışların ardından ödül ve kupa törenine geçildi. Törene Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak Kaymakamı Mustafa Çek, Konak Milli Eğitim Müdürü Serdal Şimşek, Konak Halk Eğitim Müdür Yasin Öztürk ile öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı. Zorlu parkurları önde bitirerek dereceye girenler ödül ve kupalarını Başkan Pekdaş ve Kaymakam Çek’in elinden aldı. Yarışmanın okul öncesi kategorisinde 19 Mayıs İlkokulu birincilik kupasını kaldırırken, Boğaziçi İlkokulu ikinci, Kıbrıs Şehitleri İlkokulu ise üçüncü oldu. İlkokul birinci sınıf öğrencileri arasında düzenlenen yarışlarda Meliha Doğan Akad İlkokulu birinci, Boğaziçi ilkokulu ikinci, Kıbrıs Şehitleri İlkokulu üçüncü oldu. İkinci sınıflar kategorisinin şampiyonu da Meliha Doğan Akad İlkokulu öğrencileri olurken, Barbaros Hayrettin İlkokulu ikincilik, 80. Yıl Eşrefpaşa İlkokulu da üçüncülük kupasını aldı. Üçüncü sınıflar kategorisindeki kupalar ise sırasıyla Melih Özakat, Meliha Doğan Akad ve 80. Yıl Eşrefpaşa İlkokullarına gitti.

“AYDINLIK BİR TÜRKİYE HAKKINIZ”

Bebestad Atletizm Oyunları'na katılan tüm öğrencileri kutlayan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine vurgu yaparak, "Ulusal kurtuluş hareketi İzmir'den başladı ve 9 Eylül'de yine İzmir'de sonuçlandı. Bu dönemin ortasında,23 Nisan 1920'de cumhuriyetimizin ilk adımı atıldı. Halk, kendi kendini yönetsin, halkın iradesi her şeyin üstünde olsun, egemenlik hakkını halk kendisi kullansın diye Atatürk Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kurdu. Arkasından cumhuriyeti ilan etti ve meclisin açılış gününü, Türkiye'nin geleceğini, çocuklara armağan etti. Sizler bizim geleceğimizsiniz, aydınlık geleceği sizler yaratacaksınız. Bizler sizi çok seviyoruz. Umudumuz sizsiniz, gelecek sizsiniz, hayat sizsiniz. Aydınlık bir Türkiye'de yaşamak sizin hakkınız" dedi. 

Editör: Haber Merkezi