TUGAY CAN / İZ GAZETE - Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, online basın toplantısı ile Çiğli Belediyesi’nin de katkıları ile üretilen solunum cihazına ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Basın toplantısında ayrıca solunum cihazının üretiminde göreve alan Bilge Gökdoğan, Efe Gökdoğan ve Mustafa Büyükkayın da bilgi paylaşımında bulundu.

‘İMECE ÇALIŞMASI YAPTIK’

“Kendimizi Türkiye’deki sorunların dışında tutamazdık” diyen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, üretilen yerli solunum cihazının merkezi hükumetin ürettiği solunum cihazından farklı olarak tüm parçalarının yerli olduğunu ifade etti. Gümrükçü ayrıca, merkezi hükumetin ya da belediyelerin ürettiği solunum cihazı gibi bir ayrımın içerisinde olmadıklarını kaydetti.

Online basın toplantısında bilgilendirmede bulunan Mustafa Büyükkayın ise 7 bin dolara üretilen solunum cihazının 700 lira gibi bir maliyet ile üretileceğini bilgisini paylaştı.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ise “Biz bu süreçte bir imece çalışması yaptık. Türkiye’nin değişik illerinde bulunan sağlıkçılar, anestezi uzmanlarından oluşan bir whatsapp grubu oluşturduk. Türkiye’nin değişik illerinden arkadaşlar solunum cihazı yapılması noktasında hareket ettiler” ifadelerini kullandı.

MERKEZİ HÜKUMET İLE İLETİŞİME GEÇİLDİ Mİ?

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü kendisine yönelttiğimiz “Solunum cihazı üretilmesi noktasında merkezi hükumet ya da merkezi hükumete bağlı durumda bulunan Sağlık Bakanlığı ile bir görüşmeniz oldu mu?” sorusuna ise “Bugüne dek Sağlık Bakanlığı ile bir görüşme gerçekleşmedi. Sadece bu cihazın üretilmesi ile ilgilenen arkadaşlar Bakanlık ile çalışmakta olan şirketler ile görüşmeler gerçekleştirdi. Biz de bugün duyurduk. Bundan sonrasında bir görüşme gerçekleşecektir diye düşünüyorum” şeklinde yanıt verdi.

Editör: Haber Merkezi