Gültepe'nin eski belediye başkanı Aydın Erten vefatının 22. yılında Gültepe Toros Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Anma töreninin ardından merhum başkanın ismini taşıyan Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı'na geçildi. Burada Aydın Erten’in büstünün açılışı yapıldı. Törene İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel, Tacettin Bayır, Kani Beko, İzmir 68’liler Platformu temsilcileri, Erten'in yakınları ve arkadaşları katıldı.

BU ANI MÜCADELEMİZE ÖRNEK OLSUN

1973-1980 yılları arasında görev yapan bir belediye başkanının ölümünün üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen hala sevgiyle anıldığını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Özuslu, böyle bir sevgi ve saygının çok az insana nasip olacak büyük bir onur olduğunu vurguladı. Özuslu, “Aydın Erten’in yaptıklarının çok daha fazla bilinmesi, duyulması, ilham alınması lazım. İsmi Gültepeyle müsemma Erten, bütün mücadelesini burada vermiş, Gültepe'ye güzel eserler bırakmak için canla başla çalışmış, bedel ödemiş efsane başkandır. Aydın Erten'in ismini rekreasyon alanı ve içinde yer alan büstüyle yaşatan Konak Belediye Başkanımız Abdül Batur’a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İNSANLAR BIRAKTIKLARI İLE ÖLÜMSÜZLEŞİR

Aydın Erten’i sevgi ve saygıyla andıklarını dile getiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise, “İnsanların ölümsüzlüğü yaptıklarıyla, halkın gönlünde taht kurmasıyla olur. 2019 yılındaki anma töreninde söz vermiştim. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan bu alanın tahsisini aldık. 2 aylık süreç sonrası buranın da açılışını gerçekleştirmiştik.

Böylece bölgedeki önemli bir eksiği yerine getirmiş olduk. Yaptıklarından feyz aldığımız değerli büyüğümüzün adını burada yaşatmaktan büyük gurur duyuyoruz. Işıklar içerisinde uyusun” dedi.

Editör: Haber Merkezi