Reha Midilli Kültür Merkezi'ndeki "Aile Babası Uğur Mumcu" konulu söyleşiye aynı zamanda Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı Genel Başkanı olan Güldal Mumcu konuşmacı olarak katıldı. Söyleşi de Deneme Liseliler için büyük bir onur kaynağı olan Uğur Mumcu'nun mesleki özelliklerinden ziyade sosyal özellikleri üzerinde duruldu.

Uğur Mumcu'nun iyi bir eş ve aile babası olduğu belirten Güldal Mumcu, "Sosyal Demokrat, laik ve emek haklarını savunan Uğur Mumcu, aile içi kararları alırken de tüm bireylerin düşüncelerini öğrenir, buna göre karar verirdi. Çok iyi niyetli biriydi. Çocuklarıyla yakından ilgilenir, yoğun geçen programına rağmen veli toplantılarına katılmaya büyük özen gösterirdi" dedi.

Programın sonunda CHP'ye Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Güldal Mumcu'ya programa katılımı için teşekkür etti ve CHP İzmir geçmiş dönem Milletvekili ve Grup Başkanvekili Kemal Anadol ve Belediye Meclis üyeleriyle birlikte teşekkür plaketiyle çiçek sundu. Ankara Bahçelievler Deneme Liseliler de, Güldal Mumcu'ya 'Mumcu Ailesi'nin resmedildiği tablo ve teşekkür plaketi takdim etti.

Deneme Liseliler'in ricası üzerine etkinliğe katılanlara karanfil veren Güldal Mumcu, "İçimden Geçen Zaman" isimli kitabını imzaladı. Güldal Mumcu söyleşisi öncesinde, Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi Mezunlarından Akademisyen-Yazar Suay Karaman'ın 'Atatürk, Cumhuriyet ve Deneme Liseliler' isimli söyleşisi de gerçekleştirildi. Konuşmasında, Atatürkçülük ve Cumhuriyet ilkelerinden bahseden Karaman, Ulu Önder'in söylevlerinden oluşan 'Nutuk' isimli eserinden bölümler okudu.

Editör: Haber Merkezi