İZ GAZETE- Çiğli Belediyesi ile tıkanan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonrası 6 gündür grev yapmakta olan DİSK'e bağlı 836 işçi, Başkan Soyer'in çözüm yolu önerisini kırmayarak bugünkü toplantıda anlaşmaya vardı. 

Görüşmelerin yeniden başlaması üzerine, işyeri temsilcileri ve sendika yöneticileri grevin işçilerin lehine sonuçlanması için yoğun bir 24 saat geçirdi. Görüşmelerin Bu uzlaşı ile sonuçlanmasıyla grevin sona erdirileceği öğrenildi. Buna karşın işçiler arasında anlaşmanın ayrıntılarına itiraz edenlerin olduğu da gelen bilgiler arasında. Kesin sonucun yarın netleşmesi bekleniyor.

ANLAŞMADAN YANSIYAN İLK BİLGİLER

Üzerinde uzlaşmaya varılan anlaşmada işçilere; ilk yıl yüzde 36, ikinci yıl yüzde 37 (ilk 6 ay yüzde 20, ikinci 6 ay yüzde 17 olmak üzere) ve üçüncü yıl ise (Tüfe+ÜFE/2)+2 puanlık zam oranı verileceği bildirildi. Sözleşmedeki detaylar ve son hali için yarın ayrıca bilgilendirme toplantısı yapılacağı öğrenildi.

SOYER NE DEMİŞTİ?

Dün işçilerin eylem yaptığı Çiğli Belediyesi binası önüne gelerek işçilere destek olan ve işçiler tarafından "İzmir seninle gurur duyuyor" sloganıyla karşılanan Soyer, "Sevgili kardeşlerim, çığlığınızı duydum ve geldim. Hiç merak etmeyin, sorunu biliyorum, çözümü de biliyorum, el birliğiyle çözeceğiz. İçinizi ferah tutun, sizin yanınızdayım, sizinle beraberim" demiş ve tıkanan görüşmelerin yeniden başlamasını sağlamıştı. İşçilerden yana inisiyatif kullandığını da ifade eden Soyer, "Bütün tarafların hep beraber müzakere ettiği bir masada oturduk, görüşmeye devam edeceğiz. Bundan sonra ne, nasıl gelişecek bilmiyorum ama en azından bulunduğumuz noktada sizden yana bir inisiyatif kullandığımızı söyleyebilirim” ifadeleriyle işçilere arka çıkmıştı.  

Editör: Haber Merkezi